Tag en gåtur og undgå sukkerfælderne

Har du enormt meget lyst til chokolade, men er på diæt, så skynd dig at tage dit overtøj på og gå en tur - det hjælper dig til at styre din trang.
Kan du heller ikke lade være? Så skynd dig ud på en gåtur
Kan du heller ikke lade være? Så skynd dig ud på en gåtur Scanpix

15 minutters gang skal der til, hvis du vil få din hjerne til at droppe tanken om chokolade eller vingummier og i stedet koncentrere sig om andre ting, skriver Huffington Post.

LÆS OGSÅ: Alle kan have urtehave: få start-tips her

Et nyt studie fra Innsbruck Universitet i Østrig viser, at en sådan gåtur vil hindre folk i at reagere på den pludselige trang til søde sager, hvilket har vist sig at være godt for især overvægtige, og de der er under et psykisk pres og dem, der slet ikke kan håndtere at have slik i nærheden af sig.

- Når det at spise snacks bliver en vane eller bliver dårligt forvaltet af en overvægtig, så kan dét at være fysisk aktiv reducere trangen og gøre de tidspunkter, hvor person er særlig sårbar for sin trang, til færre end tidligere, forklarer forskerne bag studiet.

LÆS OGSÅ: Dødt sexliv? Få mere lyst til sex

Stress og sukker følges ad

I forsøgene bag studiet lavede forskerne en masse tests på, hvordan folk med stort sukkerforbrug reagerede i forskellige situationer.

Fælles for alle testpersoner var, at de alle var vurderet til at have et højt forbrug af sukker, hvilket vil sige, at de indtog sukker i form at snacks og slik dagligt. Og det viste sig, at under forsøgende, så spillede følelsen af stress en stor rolle.

LÆS OGSÅ: Dansker hyldet af Hollywood-stjerner

Det var tydeligt for forskerne, at de personer, der følte stress, tog flere søde sager og spise mere end de, der ikke gjorde. Og de, der havde gået en tur, følte faktisk mindre stress og spiste derfor også meget mindre af det søde bagefter.

Stress og overspisning går, som talrige undersøgelser tidligere også har påvist, hånd i hånd og vil du gerne den til livs, så skal du sørge for at få luft og give dig selv den tid og plads der skal til, så du kan gå 15 minutter en eller flere gange i løbet af dagen, når lysten til snacks er størst.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.