Tæt på ministerlønninger: Så meget hæver DF'ere i løn

Tre af Dansk Folkepartis sjællandske folketingsmedlemmer scorer kæmpelønninger, fordi de også er medlemmer af by- og regionsråd.
Tre af Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer fra den sjællandske storkreds scorer mere end en million om året på deres politiske arbejde.
Tre af Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer fra den sjællandske storkreds scorer mere end en million om året på deres politiske arbejde. Foto: Colourbox

Det kan godt betale sig både at være folketingsmedlem og medlem af by- og regionsråd.

I hvert fald indkasserer tre af Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer fra den sjællandske storkreds mere end en million om året på deres politiske arbejde, skriver DR Sjælland.

Det er sundhedsordfører Liselott Blixt samt nyvalgte Jeppe Jacobsen fra Kalundborg og Henrik Brodersen fra Skælskør. Sidstnævnte er den lønningsmæssige topscorer blandt de nyvalgte DF'ere, da han er formand for to udvalg i Slagelse byråd samt medlem af Regionsrådet. Det giver ham en årsløn, der ligger i nærheden af 1,2 millioner. Han må dog nu vinke farvel til en del af den, da partitoppen har krævet, at han går ud af enten Regionsrådet eller byrådet i Slagelse.

Ministerlønninger
  • I 2014 fik statsministeren 1.464.148 kr. i løn
  • Økonomi- og indenrigsministeren, udenrigsministeren samt finansministeren fik 1.288.450 kr. i løn.
  • De øvrige ministre fik 1.171.318 kr. i løn.
UDVID

Henrik Brodersen ønsker ikke over for DR at udtale sig om, hvilke poster han vælger fra. Han mener dog sagtens, at han kan klare at være formand for to udvalg i Slagelse Byråd og medlem af Folketinget

Og det kan være at afgøre, hvor mange poster en politiker kan klare, mener kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Journalisthøjskole.

- Nogle kan være medlem tre steder, andre kan ikke. Men der er en fare for, at embedsmændene kommer til at bestemme det meste, hvis et folketingsmedlem samtidig er udvalgsformand. Det er noget mere krævende end at være menigt byrådsmedlem, siger han til DR Sjælland.

24 ud af Dansk Folkepartis 37 folketingsmedlemmer har også poster i By- eller Regionsråd.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.