Tænketank-direktør i opsang til blogger: Forhold dig til fakta

Direktøren i Tænketanken Europa går i rette med et blogindlæg fra David Trads, hvor bloggeren opfordrer til at se bort fra det, han kalder ja-sidens trusler.
Ja- og nej-sigere fortsætter den heftige debat frem mod afstemningen om retsforbeholdet i morgen.
Ja- og nej-sigere fortsætter den heftige debat frem mod afstemningen om retsforbeholdet i morgen. Foto: Scanpix

Et blogindlæg  på Avisen.dk fra journalist og forfatter David Trads har fået direktøren i Tænketanken Europa, Bjarke Møller, op af stolen og til tasterne på Facebook.

I sit indlæg beskriver David Trads, hvordan man ikke behøver at lade sig skræmme af ja-sidens kampagner.

- Slap af! Stol ikke et sekund på ja-sidens trusler. Stem trygt nej – for intet af det, som ja-siden truer med, kommer til at ske, lyder det blandt andet fra David Trads i blogindlægget.

Men det giver Bjarke Møller ikke meget for. I et indlæg på Facebook går han i rette med David Trads.

- Det er utroligt, kære David Trads, at du stadig ikke forholder dig til fakta i denne sag. Jeg vil gerne her på falderebet opfordre dig til at dykke længere ned end blot at skøjte på den formmæssige overflade. De faktuelle argumenter om, hvor lang tid det kan tage at få en parallelaftale, bygger faktisk på erfaring og viden, ikke trusler, lyder det blandt andet fra Bjarke Møller.

Kig mod Storbritannien

David Trads mener, at man skal tage ja-sidens trusler med et gran salt.

- Vi bliver ikke smidt ud af Europol – og der kommer ikke en eneste børnelokker, pædofil, kvindehandler eller flygtning mere ind over vores grænser som konsekvens af et nej, lyder det blandt andet i blogindlægget.

Men bloggeren fejer samtidig andre argumenter til siden, mener Bjarke Møller.

- Hvad med alt det bøvl, der følger, hvis vi pludselig skal lave 20-25 parallelaftaler for alt, det der ligger lige ved siden af Europol og understøtter politiets arbejde imod grænseoverskridende kriminalitet? spørger Bjarke Møller, der i øvrigt giver David Trads ret i, at det er over grænsen at anklage nej-sigere for at ville støtte pædofile og andre beskidte kriminelle.

Tænketank-direktøren opfordrer samtidig David Trads til at kigge mod Storbritannien, hvor minister Theresa May er kommet med en udmelding om, at det er i Storbritanniens nationale interesse at have en tilvalgsordning.

- Det er mysterium for mig, hvordan DF, Liberal Alliance - og nyomvendte skabsliberale som dig? - ikke spørger sig selv: Hvordan kan det være, at vi i Danmark skal sige nej tak til en ordning, som selv de EU-skeptiske briter er så glade for? Meget i Europa kan blive bedre, og ja, EU har været præget af mange kriser på det sidste, og det sætter sig sikkert i folks stemmevalg med flere proteststemmer. Men det vi stemmer om, er faktisk et område, der ikke er præget af krise, men tilbyder et konkret fremskridt, der er værd at tage med, lyder det fra Bjarke Møller, der har en sidste opfordring til David Trads:

- Jeg håber, at du vil genoverveje din stilling. Og at du, gamle dreng, stadig er modtagelig overfor argumenter, slutter Bjarke Møller af.

Læs hele David Trads' blogindlæg her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.