Tænk over dette inden du falder for en kollega

Der er mange fordele ved at møde en kæreste på jobbet, men der flere ting du skal tænke over, inden I bliver et par.
Thinkstock

Det er nærmest mere reglen end undtagelsen, at der er kollegaer, der falder for hinanden på arbejdspladsen. Og det er da også let; man går op og ned af hinanden hele tiden, og man lærer hinanden at kende på en anden måde, end hvis man støder ind i hinanden i byen, men det kan også have sine ulemper at møde hinanden på arbejdspladsen.

- Hvis man falder for en kollega, har man ofte lyst til at holde det hemmeligt i en periode, især i starten, hvor man lige skal finde ud af, hvor seriøst det er. Men bliver man et par, er det vigtigt, at man er åben om forholdet, så andre ikke begynder at hviske om det eller begynder at stille spørgsmål. Det kan tit give nogle gnidninger, forklarer gestaltterapeut og sexolog Bianca Schmidt til KK.no.

Sådan bliver du forelsket i din mand igen. Læs mere på oestrogen.dk

Det kan til tider også have nogle negative konsekvenser blandt kollegaerne.

- Når to personer i en gruppe af kollegaer pludselig bliver et par, så påvirker det de andre kollegaer. Derfor er det vigtigt, at tænke over hvordan kollegaerne vil reagere. Vil det nye par føle sig afvist eller truet? Eller vil de ikke længere blive taget seriøst i beslutningssammenhænge? De andre kan måske også føle at de rotter sig sammen, siger Schmidt.

Men også for parret selv vil der være udfordringer.

- Det kan måske være svært at skelne mellem arbejde og privatliv. Og så er det jo også sådan, at hvis man arbejder sammen, bor sammen og i det hele taget laver det meste sammen, ja så har man aldrig fri fra hinanden. Derfor må man meget hurtigt gøre sig klart, om det fungerer at arbejde sammen, uddyber Bianca Schmidt.

Syv tegn på du har forelsket dig i en psykopat. Læs mere på oestrogen.dk

Det allerstørste problem forekommer imidlertid, hvis forholdet ikke holder.

- Hvis den ene eller den anden bliver såret i forbindelse med bruddet, så er det at stå midt i en kærlighedssorg med en, du møder hver dag, forfærdelig hårdt. Det er en person man længes efter, og det er frygteligt, hvis man begynder at misforstå, signalerne vedkommende udsender.  Det er faktisk et meget sværere brud, end et brud ellers vil være. Derfor er det vigtigt, at tænke over, hvad man ønsker af forholdet, hvor klar man er til et forhold, og hvor klar den anden person virker, før man begynder at date en på jobbet, slutter Bianca Schmidt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.