Taber du håret? Undgå at begå disse fejl

Hvis din børste er fyldt med hår, hver gang du har redt dig, er du sikkert ret frustreret. Men måske har du ikke tænkt over, at du selv kan være skyld i problemet.
Kig på dine vaner, hvis du retter op på dem, vil du kunne miste mindre hår.
Kig på dine vaner, hvis du retter op på dem, vil du kunne miste mindre hår. Scanpix.

Hårtab kan være stressende og svært at gøre noget ved. Men der er vaner, som ofte gør problemet endnu værre, og dem kan du heldigvis selv rette op på og dermed få mindre hårtab, skriver oprah.com

De har samlet en række gode råd til dig lige her:

1. Stramme hestehaler og opsat hår

Hvis du næsten hver dag sætter dit hår op med elastik i en stram frisure, kan det meget vel være med til at give hårtab og pletvis skaldethed. Du kan se symptomerne, hvis der er hår i hår-grænsen, der ikke kommer med op, når du sætter det op, eller du kan se de skaldede pletter, fortæller Sejal Shah, dermatolog i New York.

Hvis du stadig gerne vil sætte dit hår op, skal du sikre dig, at du ikke strammer din frisure helt til. Lad den være lidt løs, så belaster du ikke hårrødderne, og du vil med tiden miste mindre hår. Desuden er det en god idé at lade håret hænge løst ind imellem. 

2. Din medicin bærer skylden

Der er medicin, som desværre har den bivirkning, at det giver hårtab. Det kan være p-piller, medicin mod blodtrykket, acne, kolesterol og antidepressiv medicin. 

Hvis du har brug for medicinen, er der ikke meget, du kan gøre ved problemet. Men spørg for en sikkerhedsskyld din læge, om der findes noget andet medicin med samme virkning, som ikke har hårtab som bivirkning. 

3. Giver dit hår for meget varme

Hvis du føntørrer, glatter, krøller eller bruger andre stylingjern til dit hår hver morgen eller ofte, så vil det gå ud over dit hår, og du kan tabe en del.

Du ser ikke nødvendigvis det store tab i hovedbunden, for den største del vil falde af i spidserne og give et mindre fyldigt hår. Du kan altså se, at du har fået et tyndt og fladt hår, og i stedet for at bruge varme til at style det, skal du bruge hjælpemidler, som ikke bliver varme. Kan du ikke undvære dem, skal du bruge varmebeskyttende produkter og sætte din føntørrer på middel varme.

4. Du mangler vitaminer

Du tænker måske ikke over det, men du vil kunne se det på dit hår, hvis du mangler vitaminer - det kan eksempelvis være protein, jern, vitamin B og zink. 

Det kræver derfor, at du spiser sundt og varieret, hvis du vil nedsætte din risiko for hårtab. Tag et kig på din diæt og sørg for, at den ser afbalanceret ud. Det vil sammen med de andre råd gøre dit problem med hårtab mindre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.