"Tåbeligt at fjerne den": I dag skal minister forsvare nedlæggelse af fattigdomsgrænsen

Nordjysk rådmand håber på, at socialminister Karen Ellemann ændrer holdning.
Det er socialminister Karen Ellemann, der i dag skal forsvare sin beslutning i et åbent samråd. Her ses hun i et muntert øjeblik med den hjemløse Jørgen Larsen. Fotoet er taget på Hjemløsedagen, der bliver holdt 17. oktober, hvor det også er FN's den internationale Fattigdomsdag.
Det er socialminister Karen Ellemann, der i dag skal forsvare sin beslutning i et åbent samråd. Her ses hun i et muntert øjeblik med den hjemløse Jørgen Larsen. Fotoet er taget på Hjemløsedagen, der bliver holdt 17. oktober, hvor det også er FN's den internationale Fattigdomsdag. Foto: SCANPIX arkiv

Det er fuldstændigt tåbeligt, at regeringen vil fjerne fattigdomsgrænsen i Danmark.

Det siger formand for Familie- og Socialudvalget i Aalborg Kommune, rådmand Mai-Britt Iversen fra Socialdemokraterne til DR Nordjylland.

Det håber hun også, at social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) vil indse, når hun senere i dag skal i åbent samråd omkring emnet. Det er Pernielle Rosenkrantz-Theil (S), der har rejst sagen i Socialudvalget og på den måde sendt ministeren i åbent samråd.

- Jeg håber da, at ministeren lytter og forstår, at det rent faktisk ikke er en god ide at nedlægge fattigdomsgrænsen. Det er bare at lukke øjnene og stikke hovedet i busken og ikke tage det politiske ansvar, siger Mai-Britt Iversen.

Hvis fattigdomsgrænsen fjernes, vil det ifølge Mai-Britt Iversen blive svært at holde fokus på de svageste familier i Danmark, og samtidig mister kommunerne et vigtigt styringsredskab.

- Når man har en fattigdomsgrænse, så er det ikke bare noget, man skal gå at kigge på. Den forpligter politikerne til at handle. Det kan betyde noget i forhold til, hvor dyre huslejer vi har, hvilke enkeltydelser vi giver borgerne, og hvordan hjælper vi dem videre i uddannelse og arbejde.

I dag defineres man som fattig, hvis ens formue er under 100.000 kroner, og man samtidig har haft en årlig indkomst under 103.000 kroner i en treårig periode, undtaget hvis man er studerende.

Læs om mere det åbne samråd i dag på Folketingets hjemmeside - klik her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.