Syv veje til at nyde livet mere

Hvis du iler af sted hver dag for at nå det hele på en gang, så glemmer du sandsynligvis at nyde din tilværelse. Her er syv trin til at blive en større livsnyder.
Det kræver kun syv små ændringer at få et bedre liv. 
Det kræver kun syv små ændringer at få et bedre liv.  FOTO: Scanpix

Af Marie-Louise Sachs Grauballe, Psykologi, Aller Media

Vi lever i et selvbedrag, hvis vi tror, at effektivitet er ensbetydende med konstant travlhed. Det mener sociologen Christine Carter, forsker på UC Berkeley.

Hun opfordrer os derimod til at skrue gevaldigt ned for tempoet, holde fokus på et gøremål ad gangen og at tilsætte dagen flere pauser og handlinger, der gør os glade. Endda med god samvittighed, for hendes påstand er, at det faktisk vil gør os mere kreative og effektive.

Er du god til at sladre? Måske skulle du dyrke det noget mere: Se hvorfor på Q.dk

Her er syv ting, du ifølge sociologen med fordel kan krydre dit liv med for at nyde dagene mere:

1 Hold et godt, gammeldags frikvarter midt på dagen. For hvert 60.-90. minutter du fokuserer, så tag en 15 minutters pause. Gå udenfor og leg! Eller sid indenfor og dagdrøm.

2 Øg din ratio af positive og negative følelser ved at se en skør YouTube-video, udtryk taknemmelighed over for en, eller læs noget inspirerende.

3 Skab en tidsbesparende vane. Læg nøglerne ved døren, så du er sikker på at finde dem. Nogle gange kan en lille indsats i dag have stor effekt i morgen.

Har du fået bakterie-angst? Se sandt og falsk om bakterier på Q.dk

4 Skab dig en glædes-vane. Lav en daglig krydsogtværs, hvis det virker for dig. Læs dit yndlingsblad. Kast bolden til hunden hver morgen. Kort sagt gør noget, der vil gøre dig rigtig glad, hvis du gør det hver dag.

5 Brug 10 minutter på ingenting. Sluk din mobil og computer. Sæt dig i et rum, hvor du kan være alene. Stir ud i luften. Det er o.k., hvis du keder dig – du bliver produktiv senere.

6 Smil til ham/hende, der laver din kaffe, og indled en samtale. Eller dem du kører i elevator eller tog med.

7 Reparer et lille skår i en vigtig relation. Ring til din mor, og inviter hende til frokost, selvom jeres sidste samtale var anspændt. Find noget pænt at sige til din partner, selvom han kan være frustrerende.

Så hurtigt vurderer vi om fremmede kan blive vores nye venner: Se mere på Q.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.