Syv dufte der får dig til at slappe af

Der er dufte, hvor det er bevist, at de med det samme fremkalder en beroligende følelse i din krop og din hjerne.
Forskning viser, at duften af lavendel har en beroligende effekt på hjernen.
Forskning viser, at duften af lavendel har en beroligende effekt på hjernen. Foto: Colourbox

Der er bestemte dufte, der kan udløse en kemisk reaktion i hjernen og få os til at slappe af. Så hvis du er stresset, kan du med fordel overveje at dufte til en af disse dufte.

Babypudder

Babypudder får dig til at slappe af, fordi den kan føre dig helt tilbage til den allertidligste barndom, hvor du følte dig sikker og tryg.

Vanilje

Vanilje kan mere end bare smage fantastisk. Den karakteristiske duft kan også få folk til at føle sig afslappede med det samme. Den er også så beroligende, at den vil få dig til at falde i søvn hurtigere, forklarer neurolog Alan Hirsch fra The Smell and Taste Treatment and Research Foundation of Chicago til Good Housekeeping.com

 

Disse dufte tænder mænd på. Læs mere på q.dk

 

Lavendel

Et studie, der er blevet offentliggjort i The International Journal of Neuroscience, viste at lavendelolie har en beroligende effekt på hjernen endda på sådan en måde, at man kan blive decideret søvnig af duften. Måske er det netop af den årsag, at mange ofte har en lille potpourri af lavendler i deres soveværelse.

 

Duften af en elsket

En duft fra din mands jakke eller din bedste ven kan fremkalde en slags forelskelsesfølelse, som hjernen finder beroligende, fordi det er en den med det samme genkender og forbinder med noget positivt. Den samme effekt kan du for eksempel få, når du kommer hjem til dine forældres hjem.

Agurker

Duften fra agurker siges at mildne angst og fremkalde en beroligende følelse. Det er igen fordi, det er en duft, der fører dig tilbage til barndommen, hvor alt var meget mere enkelt og trygt.

Solcreme

Dufte du associerer med rejser eller ferier, som for eksempel, duften af solcreme, kan ofte udløse en beroligende følelse, fordi den minder dig om øjeblikke, hvor du ikke var stresset overhovedet og havde det godt.

 

Dufte du taber dig af. Læs mere på q.dk

 

Kager og boller

Kager og andet bagværk kan få dig i en tilstand af afslappethed, fordi du dufter til noget, der er velkendt og trygt – og så smager det selvfølgelig godt.

 

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.