Syrien: Israel bomber prosyrisk palæstinensisk milits

Flere personer blev ramt, da israelske kampfly angreb en militærbase på grænsen mellem Syrien og Libanon.

Seks personer blev såret, da et israelsk kampfly onsdag angreb en militærbase, der ligger på grænsen mellem Syrien og Libanon. Basen tilhører en prosyrisk palæstinensisk gruppe, citerer statsligt syrisk tv en militærkilde for.

I en nyhedsudsendelse citeres kilden for, at israelske fly midt på eftermiddagen havde ramt en base, der tilhører den Damaskus-baserede milits Folkefronten til Palæstinas Befrielses Generalkommando (PFLP-GC). Gruppen støtter Syriens præsident Bashar al-Assad.

På spørgsmålet om det omtalte luftangreb afviste en israelsk militærtalskvinde at udtale sig om emnet.

Tirsdag ramte et angreb fra en israelsk ubemandet drone en bil i Quneitra-provinsen i det sydvestlige Syrien. Her blev to medlemmer af militsen, der kæmper side om side med Syriens militær, dræbt, oplyser Hizbollahs al-Manar tv og statsligt syrisk tv.

Droneangrebet ramte bilen i udkanten af landsbyen Hader, der ligger i et drusisk område på grænsen til de israelskbesatte Golanhøjder. De dræbte er identificeret som medlemmer af De Nationale Forsvarsstyrker, en regeringsvenlig milits, hvis medlemmer ofte kommer fra de områder, hvor de kæmper.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.