Syrien anklager Israel for luftangreb nær Damaskus

Israelske fly har angrebet regeringsstyrede områder i det borgerkrigshærgede Syrien, rapporterer syrisk tv.
Hundredtusinder af børn er på flugt fra krigen i Syrien. Nogle af dem bor i denne flygtningelejr, der består af telte, uden for byen Jeb Jannine i Libanon. Lejren ligger 20 minutter fra grænsen, og om natten kan man høre kampene inde i Syrien.
Hundredtusinder af børn er på flugt fra krigen i Syrien. Nogle af dem bor i denne flygtningelejr, der består af telte, uden for byen Jeb Jannine i Libanon. Lejren ligger 20 minutter fra grænsen, og om natten kan man høre kampene inde i Syrien. Foto: HOVE OLESEN PETER/POLFOTO

Syrien beskylder israelske kampfly for at have gennemført luftangreb mod to regeringsstyrede områder nær hovedstaden Damaskus.

Et af angrebene fandt sted nær Damaskus' internationale lufthavn, mens andre bombardementer var rettet mod byen Dimas, lyder anklagen fra Syriens militær.

- Denne eftermiddag rettede den israelske fjende angreb mod to områder i Damaskus-provinsen. Det drejer sig om Dimas-området og området ved Damaskus' internationale lufthavn, lyder det i en udtalelse fra hæren ifølge statsligt tv.

Det tilføjes, at ingen har mistet livet i forbindelse med angrebene.

Den syriske hær beskriver bombardementerne som "direkte aggression", der blev gennemført for at hjælpe den syriske regerings modstandere.

Den britiske organisation Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger krigen i Syrien, siger, at 10 eksplosioner blev hørt nær Dimas, der ligger i nærheden af grænsen til Libanon.

Gruppen siger desuden, at der har været otte luftangreb rettet mod byen Khan al-Sheeh i udkanten af Damaskus, og at en bygning nær den internationale lufthavn ligeledes er ramt.

Det israelske luftvåben har tidligere gennemført adskillige angreb mod Syriens militær siden udbruddet af borgerkrigen i marts 2011.

I maj i fjor bombede israelske fly både våbentransporter og et militært forskningscenter ved Damaskus, og i juni angreb israelerne syriske stillinger ved Golanhøjdene.

Sidstnævnte angreb kom som svar på, at en granat affyret fra syrisk side havde dræbt en israelsk teenager.

De israelske myndigheder afviser at forholde sig til beskyldningerne om de seneste bombardementer, skriver BBC.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.