Syrere advaret om asyl-stramninger

Der kan være flere grunde til, at der kommer færre asylansøgere fra Syrien, mener Dansk Flygtningehjælp.
Der kan være flere grunde til, at der kommer færre asylansøgere fra Syrien, mener Dansk Flygtningehjælp.
Der kan være flere grunde til, at der kommer færre asylansøgere fra Syrien, mener Dansk Flygtningehjælp. Foto: HOVE OLESEN PETER/POLFOTO

De syrere, der allerede bor i Danmark, kan ikke undgå at have hørt om debatten om strammere regler for familiesammenføringer her. Dermed har de informationer spredt sig til deres netværk i hjemlandet.

Det mener Andreas Kamm, som er generalsekretær Dansk Flygtningehjælp.

En foreløbig opgørelse fra Udlændingestyrelsen per 26. oktober viser, at der er der kommet 744 syriske asylansøgere til Danmark hidtil i oktober måned. I september måned var antallet 1932.

Det er et konkret fald på 1188 personer eller over 50 procent.

- Det er klart, at usikkerheden og utrygheden for flygtninge altid er stor, og hele den debat, der har været i Danmark, gør ikke den usikkerhed mindre, siger Andreas Kamm.

Han mener ikke, at faldet kan forklares med, at der er færre flygtninge fra Syrien, eller at problemet er løst i nærområderne.

- Situationen er snarere blevet værre. Men det er svært at svare på, hvad det så skyldes, for vi kan jo ikke interviewe dem, der ikke er kommet.

- Er det årstiden? Er det togstrejken i Tyskland? Er det rygtet i de forskellige netværk om, at der kommer stramninger for familiesammenføringer i Danmark? Jeg vil ikke udelukke noget, men der er ingen klar forklaring lige nu, siger han.

Han fortæller dog, at der tit sker et sving i efteråret, når der bliver sværere forhold og højere bølger i Middelhavet, som gør det farligere at flygte.

Ifølge Kamm er der endnu ikke europæiske tal for, hvor mange asylansøgere der er kommet i oktober måned. Når de kommer, vil man kunne se, om der er sket et ekstraordinært fald i Danmark i forhold til resten af Europa.

Ifølge generalsekretæren plejer udviklingen i de danske og europæiske tal at følges godt ad.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.