Sygeplejersker raser over Ebola-fejl

Sundhedspersonalet raser over, at der er sket en sikkerhedsbrist, og at de amerikanske myndigheder får det til at lyde som om, det er sygeplejerskernes fejl.
Henter afspiller ...
/ritzau/

En amerikansk sygeplejerske er tirsdag stadig indlagt med Ebola på hospitalet i Dallas, Texas, hvor hun blev smittet med den livsfarlige sygdom efter at have behandlet en nu afdød patient fra Liberia.

Der er tale om den 26-årige Nina Pham, som altså er den første person nogensinde, der er blevet smittet med Ebola i USA, og myndighederne har efterfølgende indrømmet, at der er sket en procedurefejl i sikkerheden.

Det amerikanske sygeplejerforbund raser over, at det overhovedet kunne ske, til trods for at personalet var iført sikkerhedsdragter og masker. Samtidig er sygeplejerskerne utilfredse over, at de føler, de får skylden får bristen.

'Vi var ret vrede over at høre, at sygeplejersken angiveligt blev beskyldt for ikke at følge protokollen. Ingen ved, hvad der er sket, og alligevel er den første reaktion at beskylde en sygeplejerske, der satte sit liv på spil for at yde hjælp for denne patient, vel vidende at det udgjorde en risiko for hendes helbred og liv,' sagde Katy Roemer fra National Nurses United.

Der er endnu ikke blevet rapporteret om andre amerikanere, der er blevet smittet af patienten fra Liberia.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.