Sygeplejersker presset HELT i bund: Vild overbelægning hærger sygehus

Det kan gå ud over patientsikkerheden, mener Dansk Sygeplejeråd.
Kun en tredjedel af sygeplejerskerne fra Næstved er nemlig fulgt med til Slagelse
Kun en tredjedel af sygeplejerskerne fra Næstved er nemlig fulgt med til Slagelse Foto: Scanpix/arkiv

Det vælter ind med syge patienter på akutsygehuset i Slagelse i disse dage. Det skyldes, at Region Sjælland har nedlagt den akutte medicinske afdeling på Næstved Sygehus.

I mandags blev 108 patienter indlagt på akutafdelingen i Slagelse, som har beregnet, at der er plads og personale til blot 80 i døgnet.

Det betyder, at sygeplejerskerne er presset helt i bund, fordi mange stillinger samtidig ikke er besat, fortæller næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Søren Petersen til DR Sjælland.

Kun en tredjedel af sygeplejerskerne fra Næstved er nemlig fulgt med til Slagelse, og det vil få konsekvenser, siger han:

- Der er ingen tvivl om, at det her kan gå ud over patientsikkerheden. Der vil ske fejl, fordi der ikke er medarbejdere nok, og det er de enkelte ledelser også begyndt at anerkende, siger han.

Næstformanden i Region Sjællands sundhedsudvalg, Jeppe Jakobsen (DF), er overrasket over, at situationen er så akut. Det var ikke, hvad han blev stillet i udsigt, siger han til DR Sjælland:

- Vi har ikke gjort det ordentligt, så patienterne kan føle sig trygge. Jeg tager med det samme fat i vores sygehusdirektør, så vi kan lægge en plan for, hvad der skal ske her og nu, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.