Sygeplejerske til patienter: Undskyld, men jeg nægter at løbe stærkere

Sygeplejerske Freja Lilli Wirlander mener, landets sundhedspersonale lever i et "politisk mareridt", hvor alt er tilladt, så længe ordet patientsikkerhed skrives ind i sparepolitikken.
Foto: Scanpix

- Til alle mine patienter og deres familier, så er jeg oprigtigt ked af, at det går ud over jer. Jeg håber, I forstår, at det ikke er for at være en dårlig sygeplejerske, men for at være den bedste, jeg kan være, i de næste 40 år.

Sådan skriver sygeplejerske Freja Lilli Wirlander i et debatindlæg på jp.dk.

Hun nægter at løbe hurtigere, selvom finansminister Claus Hjort Frederiksen mener, sundhedsvæsenet skal effektiviseres.

Ifølge Freja Lilli Wirlander lever landets sundhedspersonale nemlig i et "politisk mareridt", hvor alt er tilladt, så længe ordet patientsikkerhed skrives ind i sparepolitikken, og hvor det dermed er helt okay at bede personalet løbere lidt stærkere, så længe det sker for patientens skyld.

Men hvor sikkert er det for patienterne at blive behandlet af en sulten og udmattet sygeplejerske, spørger hun Claus Hjort Frederiksen i indlægget på jp.dk.

Hun ønsker derfor også finansministerens tilladelse til at give patienter og pårørende hans nummer, når de skælder ud over den behandling, hun kan give dem.

- Må de ringe til dig, når deres kære skal ligge i en våd ble, imens jeg spiser min frokost? For det gør jeg fra nu af. Jeg vil holde min frokost, jeg vil drikke, når jeg er tørstig, og jeg vil gå på toilettet. Jeg vil tage fem sekunder på kontoret til at grine med mine kollegaer – også selvom der står pårørende og patienter på gangen og venter, skriver hun i indlægget på jp.dk og understreger, at hun skal holde mange år endnu. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.