Sygeplejerske smittet med MRSA-bakterie og sendt hjem

Det er ikke kun patienterne, som risikerer at få en bakterie med sig hjem fra sygehuset. Også de ansatte er i farezonen.
- Ligesom alt andet, der kan ske i vores arbejdsmiljø, så vil jeg betragte der her som en arbejdsskade, siger Jens Christiansen, der er formand Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark. 
- Ligesom alt andet, der kan ske i vores arbejdsmiljø, så vil jeg betragte der her som en arbejdsskade, siger Jens Christiansen, der er formand Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark.  Foto: Scanpix arkiv

Det er ikke kun patienterne, som risikerer at få en bakterie med sig hjem fra sygehuset.
Også de ansatte er i farezonen.

For godt en uge siden, blev der fundet en sjælden variant af den resistente MRSA-bakterie på Kolding Sygehus.

Omkring 12 kvinder og børn var smittet og efter at have undersøgt 100 ansatte, blev bakterien også fundet på en sygeplejerske.

Det er især ved større udbrud af smitte med bakterier, at personale bliver smittet, siger professor Jens Kjølseth Møller fra Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Sygehus Lillebælt.

- Det er ikke usædvanligt. De er ikke anderledes stillet end patienterne, siger han til DR Trekanten.

Efter at der blev fundet MRSA hos sygeplejersken, blev hun sendt hjem og sat i antibiotikabehandling. Men det er ikke nok at sende folk hjem, understreger Jens Kjølseth Møller. Det er i det daglige arbejde, at vi skal undgå at sprede de smitsomme bakterier.

- Det vi satser på, det er, at vi alle sammen til enhver tid følger retningslinjerne omkring for eksempel håndhygiejne, og den måde vi er sammen med patienterne på, siger han.

Hvis sygehuspersonalet bliver smittet, så skal de reagere, siger Jens Christiansen, der er formand Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark.

- Ligesom alt andet, der kan ske i vores arbejdsmiljø, så vil jeg betragte der her som en arbejdsskade, siger han til DR Trekanten.

Dansk Sygeplejeråd har kendskab til en enkelt sag i hele landet, hvor et medlem har anmeldt smitte med MRSA som en arbejdsskade.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.