Sygeplejerske får medalje: Redder ægtepar fra brand

En sygeplejerske fra Nivå får medalje for sin heltegerning. Hun reddede et ægtepar ud fra deres brændende villa.
Kathrin Balle Andersen fik overrakt en æresmedalje af politidirektør Finn Borch Andersen, efter hun reddede et ægtepar ud af brændende hus.
Kathrin Balle Andersen fik overrakt en æresmedalje af politidirektør Finn Borch Andersen, efter hun reddede et ægtepar ud af brændende hus. Foto: Scanpix

En almindelig arbejdsdag skiftede pludselig karakter for sygeplejersken Kathrin Balle Andersen fra Nivå. På vej til et hjemmebesøg opdager hun en brand og redder det sengeliggende ægtepar. Nu får hun en medalje for heltegerningen, skriver Lokalavisen.dk.

Sygeplejersken låser sig ind i villaen, hvor hun skal på hjemmebesøg hos et sengeliggende par. En mærkelig kemisk lugt møder hende. Kathrin Balle Andersen finder ud af, at lugten kommer fra husets bryggers, hvor der også kommer tydelig røg fra.

Ægteparret ligger begge i soveværelset og har ikke bemærket den kemiske lugt. Hun hjælper det sengeliggende ægtepar ud af huset og slår alarm.

Heltegerningen fortjener en medalje, da ægteparret uden Kathrin Balle Andersens hjælp kunne være omkommet i branden.

"Det var politipatruljens opfattelse, at hvis ikke Kathrin havde handlet så hurtigt som hun gjorde, og med risiko for eget liv og helbred, ikke var fortsat ind i villaen og have hjulpet ægteparret ud, ville ægteparret med stor sandsynlighed ikke have opdaget branden og ikke haft mulighed for at komme ud selv. Dette kunne have resulteret i, at ægteparret kunne have været omkommet i branden," lyder det fra Nordsjællands Politi.

Branden fandt sted i november sidste år, og Kathrin er i oktober i år blevet hædret for sin indsats som en af hverdagens helte.

"Det er jo politiets opgave at fange forbrydere at redde folk, men nogle gange er borgerne bare tættere på der, hvor det sker. Vi hylder dem, som er her i dag, fordi de har gjort en hel særlig gerning, blandt andet Kathrin," sagde Nordsjællands Politis politidirektør, Finn Borch Andersen, ved medaljeoverrækkelsen.

Kilde: Lokalavisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.