Sygehusbyggerier giver job-boom

Alene i løbet af de næste to år vil sygehusbyggerierne skabe lige så mange arbejdspladser som i hele perioden fra 2010 til 2015.
Der bliver skabt mange arbejdspladser med byggeriet af 16 sygehuse næste år. Her er det byggeri ved Skejby Sygehus.
Der bliver skabt mange arbejdspladser med byggeriet af 16 sygehuse næste år. Her er det byggeri ved Skejby Sygehus. Foto: Scanpix

De 16 sygehuse, som opføres med tilskud fra statens Kvalitetsfond, kommer til at skabe 6.000 arbejdspladser i byggeriet næste år.

Det viser beregninger fra Danske Regioner, som har brugt Dansk Byggeris model for jobskabelse ved investeringer i byggeri baseret på tal fra Danmarks Statistik, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det mærker man blandt andre hos Bravida Danmark A/S, som har været involveret i flere fagentrepriser på sygehusene de seneste år.

"Lige nu beskæftiger vi omkring 100 medarbejdere i forbindelse med nybyggeri af sygehuse. Derudover har vi løbende servicearbejder og mindre anlægsopgaver på eksisterende sygehuse rundt om i Danmark", siger Morten Reedtz Kjellev, kommunikationschef hos Bravida, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Alene i løbet af de næste to år vil sygehusbyggerierne skabe lige så mange arbejdspladser som i hele perioden fra 2010 til 2015.

Prognosen viser op mod 9.000 arbejdspladser i 2018. Heraf vil 40 procent være i Region Hovedstaden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.