Syge og arbejdsløse satser på DF: Jeg får sgu lange patter af det valg

Kontanthjælpsmodtagere frygter en blå regering med en stor fremgang til Liberal Alliance, men sætter deres lid til Dansk Folkeparti.
”Og vi må jo nok erkende, at DF blev valgets store vindere. Husk at DF også står for andet end stram udlændinge politik. Og lad os nu bare håbe, at de så holder LA i meget kort snor. For dem kommer regeringen desværre ikke helt udenom,” skriver administratoren af en gruppe for kontanthjælpsmodtagere
”Og vi må jo nok erkende, at DF blev valgets store vindere. Husk at DF også står for andet end stram udlændinge politik. Og lad os nu bare håbe, at de så holder LA i meget kort snor. For dem kommer regeringen desværre ikke helt udenom,” skriver administratoren af en gruppe for kontanthjælpsmodtagere Linda Kastrup/Scanpix

Efter en valgkamp med debat om kontanthjælpsloft, familier, der får høje ydelser og hele diskussion om, hvornår det kan betale sig at arbejde, stod syge og arbejdsløse op til en ny, blå regering.

Det fik fra morgenen debatten til at blusse op i grupperne for kontanthjælpsmodtagere på Facebook. Det er lukkede grupper, hvoraf mindst fem har medlemstal på 8.000-15.000.

En del frygtede at den gensidige forsørgelsespligt for samlevende ville blive genindført, som både Liberal Aliance og Venstre har talt for.

”Nå så er det vel goddag til GF (gensidig forsørgelsespligt, red.) Jeg får sgu lange patter af det valg , magter ikke endnu længere sagsbehandlingstid og endnu dårligere vilkår for alle os, der sidder fastklemt som syg på kontanthjælp !!!!!!,” skriver Sadie.

Hun får svar fra blandt andet Charlotte:

”Jeg får virkelig lange patter af alle dem, som skriver stolpe op og stolpe ned om alt det skrækkelige der kommer til at ske. DF har vundet valget, og de vil sgu også os! Mine patter er i hvert fald heller ikke krympet med den regering, vi har haft de sidste 3 1/2 år.”

"Jeg er sikker på, at DF støtter de svage"

En del af brugerne på Facebook bekymrer sig også for, hvad der fremover kommet til at ske med størrelsen af kontanthjælp.

”Når der nu er blå regering vil min mand få mindre i kontanthjælp, når jeg får SU fra august??? Og hvordan med vores kontanthjælp nu?? Jeg er 25 og han er 31 og vi har et barn,” skriver Christina.

Men både tilhængere og modstandere af Dansk Folkeparti skriver i de lukkede grupper, at partiet vil holde hånden under dem.

Christina får blandt andet svar fra Helene, der skriver ”Jeg er sikker på at DF støtter de svage. Det har de gjort før” og Helle, der skriver, ”Nej DF holder det med kontanthjælp . Det har han sagt rigtig mange gange under valgkampen, at de ikke ønsker at skære i selve kontanthjælp og førtidspension .DF har været de mest troværdige under valgkampen, og alt skal have et flertal. Og nej stemte IKKE på dem. Nej tak.

Men brugeren Helle mener også, at Venstre har lovet flere ting i valgkampen, som sikrer dem.

”Løkke sagde i går på hans side , han ikke vil skære ned i SU, i selve kontanthjælp og i førtidspension og det ønsker DF heller ikke . Så personlig satser jeg på de holder det . Thorning var bestemt heller ikke særlig troværdig , om det er derfor hun røg aner jeg ikke . Jeg har intet imod de rige får mere , bare jeg så også lige får en slat.”

"Nu kan de få ramt på de mennesker de brækker sig over"

Liberal Alliance, der i går fik et kanonvalg og gik fire mandater frem, så partiet nu er Danmarks femte største vækker også bekymring og vrede blandt e syge og arbejdsløse.

Martin skriver” Tillykke til LA! Nu kan de få ramt på de mennesker de brækker sig over og hader så inderligt! Danmarks fattige nassere! (måske barnligt sagt, eller måske bare LA's egen retorik)”.

Gruppen Gensidig Forsørgelæseslpligt Nej tak, har 14.000 medlemmer og handler om reglerne om, at samlevende skal forsørge hinanden, hvis den ene kommer på kontanthjælp. En lov der blev indført i 2014m, men afskaffet igen af regering, Enhedslisten og DF i efteråret. Så pligten ophører i janaur 2016.

Her skrev administratoren Carina fredag morgen et langt indlæg til gruppens 14.000 medlemmer, hvor hun også lagde vægt på Dansk Folkeparti:

”Nu fik/får vi så en ny regering. Sammensætningen bliver svær. Men vi kan intet stille op på den front. Vi kan blot tage tingene som de måttet komme og forholde os til, at vi altså må stå det igennem.

Jeg ved godt at meget er sagt.. op til valget. At uh og ih, der er ikke grænser for hvor meget vi igen skal miste. MEN valgkamp er altså ubarmhjertig. Og smædekampagner på begge sider er der mange af. Ingen kender sandheden. Andet end dem selv. Men igen.. der skal flertal til at føre deres politik.”

Hun minder blandt andet om, at Dansk Folkeparti har sagt nj til at genindføre gensidig forsørgelsespligt:

”Og vi må jo nok erkende, at DF blev valgets store vindere. Husk at DF også står for andet end stram udlændinge politik. Og lad os nu bare håbe, at de så holder LA i meget kort snor. For dem kommer regeringen desværre ikke helt udenom.”

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.