Syge og arbejdsløse gør oprør i gule tørklæder

Kontanthjælpsmodtagere, sygemeldte og førtidspensionister går sammen i en protestgruppe. De er trætte af at blive behandlet dårligt og markerer sig med et gult tørklæde om halsen.
En gruppe borgere er gået sammen for at få sat fokus på det, de mener, er en dårlig behandling af syge og arbejdsløse. Deres sag markerer de med et gult tørklæde og vil blandt andet lave et fremstød ved dagens 1. maj-arrangementer.
En gruppe borgere er gået sammen for at få sat fokus på det, de mener, er en dårlig behandling af syge og arbejdsløse. Deres sag markerer de med et gult tørklæde og vil blandt andet lave et fremstød ved dagens 1. maj-arrangementer. FOTO: Screendump fra Facebook

Kontanthjælpsmodtagere, sygemeldte og førtidspensionister går sammen i protest mod den klapjagt, som de mener, er gået ind på folk på overførselsindkomster. Et gult tørklæde om halsen er gruppens våben.

"Nogle er gode til at være politisk aktive eller skrive læserbreve. Jeg tager det gule tørklæde på for at vise, at jeg er syg. Når jeg går ud ad
døren, tager jeg makeup på og sætter hår - ingen kan se, at jeg er syg. Det ville være nemmere med en brækket arm," siger Joan Madsen, der er på ressourceydelse svarende til kontanthjælp. Hun er med i gruppen Det Gule Tørklæde, som blandt andet vinder frem på Facebook.

Tirsdag gik gule tørklæder på gaden i Haderslev, fordi de mener, at syge og klemte borgere bliver behandlet dårligt.

Til 1. maj-arrangementer i dag vil medlemmer møde op i gult og dele foldere ud. Deres mål er at blive accepteret uden at blive skudt i skoene, at de ikke gider arbejde, skriver Jyllands-Posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.