Sygdom sender dansk tempoekspert for løverne

Cykelrytteren Rasmus Quaade træder til med kort varsel og kører søndagens Liege-Bastogne-Liege for Cult Energy
Den danske cykelrytter Rasmus Quaade træder til, efter en af holdets mest rutinerede ryttere Linus Gerdemann er blevet syg.
Den danske cykelrytter Rasmus Quaade træder til, efter en af holdets mest rutinerede ryttere Linus Gerdemann er blevet syg. Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP

Den danske cykelrytter Rasmus Quaade træder til med kort varsel og kører forårsklassikeren Liege-Bastogne-Liege i Ardennerne søndag.

Det meddeler det danske cykelhold Cult Energy på sin hjemmeside.

En af holdets mest rutinerede ryttere, tyskeren Linus Gerdemann, er blevet syg i forbindelse med etapeløbet Giro del Trentino, som sluttede fredag.

- Cult Energy Pro Cycling har lavet en sidsteøjebliksændring på holdet forud for søndagens Liege-Bastogne-Liege. Linus Gerdemann er ikke i stand til at køre, fordi han blev syg i Trentino i går.

- Heldigvis for holdet var Rasmus Quaade klar og kan træde til med kort varsel, lyder det i beskeden fra holdet.

Rasmus Quaade er først og fremmest kendt for sine evner på enkeltstart og på cykelbanen, hvor han er en vigtig del af det danske 4000-meter-hold, så det bliver en hård nød at knække for ham at køre 250 kilometer blandt verdens bedste landevejsryttere.

Med Rasmus Quaades tilføjelse vil syv danskere være på startstregen i Liege søndag formiddag.

De øvrige er Quaades holdkammerater Rasmus Guldhammer, Martin Mortensen og Michael Reihs, samt Michael Valgren og Chris Anker Sørensen, begge fra Tinkoff-Saxo.

Derudover stiller også Astana-rytteren Jakob Fuglsang, som forleden blev nummer otte i Fleche Wallonne, til start.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.