Sygdom får Jimmy Carter til at aflyse valgobservationer

Den tidligere amerikanske præsident Jimmy Carter er blevet syg og har derfor afbrudt rejse.
Den tidligere amerikanske præsident Jimmy Carter er blevet syg, og må derfor tage tidligt hjem fra tur til Guyana. Her ses han til venstre på billedet i en anden sammenhæng sammen med palæstinensiske Mahmoud Abbas.
Den tidligere amerikanske præsident Jimmy Carter er blevet syg, og må derfor tage tidligt hjem fra tur til Guyana. Her ses han til venstre på billedet i en anden sammenhæng sammen med palæstinensiske Mahmoud Abbas. Foto: ABBAS MOMANI/AP

Tidligere præsident i USA Jimmy Carter er blevet nødt til at droppe planer om at være valgobservatør i Guyana i Sydamerika på grund af sygdom.

Det oplyser hans organisation, The Carter Center, ifølge nyhedsbureauet AFP søndag.

Jimmy Carter er i dag 90 år gammel. Der er ingen meldinger om, hvad det er, Carter fejler.

- Præsident Carter havde det dårligt og har forladt Guyana for at vende tilbage til Atlanta i dag. The Carter Centers valgobservatørmission i Guyana fortsætter arbejdet og vil holde ham informeret om udviklingen, lyder det fra organisationen.

Carter var den 39. præsident i USA og havde sin daglige gang i Det Hvide Hus mellem 1977 og 1981. Han arbejder i dag aktivt med menneskerettigheder globalt.

Inden han forlod den tidligere britiske koloni Guyana mødtes han bilateralt med landets oppositionsleder og landets præsident, Donald Ramotar.

Der er stadigvæk 49 observatører til stede i Guyana for at observere valget mandag.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.