Syg Kristoff skal restituere sig klar til VM

Nordmanden Alexander Kristoff har døjet med sygdom under Tour de France, og det kan give problemer til VM.
Alexander Kristoff (hvide skuldre til venstre) vandt ikke en eneste etape i årets Tour de France. Sidste år blev det til to af slagsen.
Alexander Kristoff (hvide skuldre til venstre) vandt ikke en eneste etape i årets Tour de France. Sidste år blev det til to af slagsen. Foto: Peter Dejong/AP

Det blev ikke til en eneste etapesejr til den norske sprinter Alexander Kristoff (Katusha) i årets Tour de France, og ud over André Greipels (Lotto Soudal) enorme styrke skal Kristoffs manglende tilstedeværelse i spurterne måske også findes i hans fysiske tilstand.

Nordmanden døjede med sygdom i kroppen, og ifølge Kristoffs træner og stedfar, Stein Ørn, kan det give problemer op til VM i september.

- Frem mod VM er det vigtigt med hvile, for ellers kan sygdommen gå ud over restitutionen fremover. Den bliver ikke lige så god, hvis han er syg, så vi må håbe, at sygdommen bare er forbigående, siger Ørn til det norske nyhedsbureau NTB.

VM er et stort mål for Kristoff, som indtil Tour de France havde haft et forrygende 2015 med sejre i blandt andet Flandern Rundt og samlet sejr i Tre Dage ved Panne efter et hattrick i etapesejre.

Men Stein Ørn kan godt frygte for, i hvilken forfatning 28-årige Kristoff er efter Touren.

- Alexander er fysisk brudt ned. Jeg er imponeret over, hvordan han er kommet igennem det (Touren, red.), men han er også meget slidt nu, fortæller træneren og stedfaren.

I foråret var Kristoff og tyskeren John Degenkolb (Giant Alpecin) de altdominerende sprintere med adskillige store sejre til følge, mens folk som André Greipel og Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) ikke kunne finde formen.

I Tour de France var det dog lige omvendt.

- Det var interessant at se, at både Alexander og Degenkolb, som vandt meget tidligere på året, ikke gjorde det i Tour de France, hvor Sagan og Greipel var bedst. Dem så vi næsten ikke noget til tidligere på sæsonen, siger Ørn.

André Greipel sluttede med fire etapesejre i Tour de France, mens Peter Sagan snuppede den grønne pointtrøje for fjerde år i træk.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.