Svindler: Alle troede han var lam i flere år

Alan Knight svindlede sine nærmeste for omkring 400.000 kroner. Alle troede han var lam i flere år, men i virkeligheden var det skuespil.
Det lykkedes Alan Knight at spille lam i to år, før han blev opdaget.
Det lykkedes Alan Knight at spille lam i to år, før han blev opdaget. Modelfoto: Colourbox

Udefra lignede familien fra Swansea i Wales en familie i nød. En mand med en tragisk skæbne og en hustru der kæmpede en hård kamp for at tage sig af sin handicappede mand.

Omverdenen troede nemlig at Alan knight var lam fra halsen og ned, og i perioder lå i koma på grund af spontane hjerteanfald. Det skriver Southwales-Eveningpost.

De havde modtaget omkring 400.000 kroner i hjælp fra en godtroende ældre nabo, og andre der ville hjælpe den stakkels familie.

Men hele situationen var et fupnummer, og Alan blev afsløret på et overvågningskamera i et supermarked. Her havde han intet besvær med at gå.

"I hele min karriere er dette det mest beregnede, langsigtede bedrag af en sårbar, ældre nabo, jeg nogensinde har set," fortæller efterforskningsleder Paul Harry.

Pengene var blevet brugt på en campingvogn og familieferier sammen med konen og deres tre børn.

Spillede syg i retten

Da sagen kom for retten, holdt Alan fast i sin sygdom og udskød sagen, da han efter eget udsagn blev nødt til at lade sig indlægge på hospitalet.

Men lægerne tog ham i at både spise og skrive, og da bevismaterialet imod ham efterhånden var overvældende nok, dukkede han op i retten. Dog i rullestol og med halskrave.

Kilde: Southwales-eveningpost.co.uk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.