Svindlede for millioner: Det laver hun i dag

Den 48-årige tidligere fængslede Amanda Jacobsen har skiftet sin kriminelle levevej ud med et noget mere ydmygt erhverv.
Den kvindelige storsvindler har også på boligfronten måtte udskifte luksusvillaer med en lille lejlighed i dette boligkompleks i Nærum. 
Den kvindelige storsvindler har også på boligfronten måtte udskifte luksusvillaer med en lille lejlighed i dette boligkompleks i Nærum.  Foto: Andreas Beck/Scanpix

Amanda Jacobsen er tidligere direktør i cateringfirmaet Gate Gourmet. Men direktørlønnen var ikke nok for den iranskfødte kvinde, og derfor svindlede hun for store millionbeløb.

I dag er hun tilsyneladende kommet på andre tanker. I sit nuværende job som kirketjener gør hun blandt andet rent i Sankt Pauls kirke i København.

Det skriver dagbladet BT.

Glad for at gøre rent

Amanda Jacobsens svindelnumre i Gate Gourmet blev opdaget, og tilbage i februar 2013 blev hun derfor idømt fire et halvt års fængsel og en bøde på 60 millioner kroner.

Straffen fik hun for underslæb og dokumentfalsk for mere end 130 millioner kroner mod sin tidligere arbejdsplads.

I dag er hun derfor taknemmelig for at have fået en ny chance på arbejdsmarkedet.

- Rengøring er et taknemmeligt job, for du kan se resultatet med det samme. Og så er det en tilfredsstillende følelse, når man samtidig går rundt i sådan en smuk kirkesal. Jeg føler hele tiden, at jeg har en connection med ham derovre, når jeg laver mit arbejde, siger Amanda Jacobsen til BT og peger på en ophængt Jesus-figur.

Det var under sin afsoning i Horserød Statsfængsel, at fængselspræsten satte hende i forbindelse med Kathrine Lilleør, der er sognepræst i Sankt Pauls Kirke i København, skriver BT.

Drømmer om en rolig hverdag

Lige som Amanda Jacobsen har måtte udskifte livet som topchef ud som kirketjener, har hun også på boligfronten måtte udskifte luksusvillaer i Zürich i Schweiz og Vedbæk med en lille lejlighed i Nærum i Nordsjælland.

Amanda Jacobsen bor i dag sammen med sine to sønner på 14 og 15 år. Og tilsyneladende higer hun ikke længere efter millioner og et liv på første klasse.

- Det eneste jeg vil, er at have en stille og rolig tilværelse under radaren, passe mit job og gå hjem og passe mine børn. De har betalt en meget høj pris for deres mors fejltagelser. Derfor gør jeg mit bedste for, at vi får så stabil en tilværelse som muligt, siger Amanda Nyholm Jacobsen til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.