Sverige: ´Udenlandsk undervandsaktivitet er sandsynlig´

Der har været flere meldinger om ubåde i svenske farvande i de seneste dage. De svenske medier siger, der er tale om en russisk ubåd.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Sveriges forsvar har været i gang med den helt store eftersøgning weekenden over, hvor både helikoptere og flådens skibe har været på udkig efter potentielle ubåde i de svenske farvande ud for landets østkyst. Og der er blevet set noget, oplyste myndighederne søndag.

'I løbet af de tre seneste dage er der blevet foretaget observationer på tre forskellige steder, og vi vurderer alle disse informationer som meget troværdige.'

'Det er sandsynligt, at der foregår udenlandsk undervandsaktivitet i Stockholms skærgård,' udtalte Anders Grenstad, admiral, Sverige.

Landets medier har bragt flere historier om en russisk ubåd, der menes at være trængt ind i svensk farvand, hvor den muligvis er kommet i problemer. Ruslands forsvarsministerie har benægtet alle beskyldninger, og Sveriges forsvar afviser da også, at der er tale om en decideret jagt.

De første rapporter om en udenlandsk ubåd dukkede op allerede torsdag aften, ifølge de svenske medier. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.