Svenskerne følger dansk valg med had-kærlighed

Den danske debat om flygtninge og indvandrere splitter svenskerne.
- Det der interesserer svenskerne absolut mest ved det danske valg er indvandrer- og flygtningespørgsmålet, siger Niklas Svensson.
- Det der interesserer svenskerne absolut mest ved det danske valg er indvandrer- og flygtningespørgsmålet, siger Niklas Svensson. Expressen

Fire timers live-tv om det danske valg. Det kan svenskerne se frem til i aften fra tabloid-avisen Expressen.

Expressen sender live TV fire timer fra 20.00 til midnat fra studiet i Stockholm med indbudte gæster og liveindslag fra den politiske reporter og programleder, Niklas Svensson.

Han sender fra Christiansborg, og siger, at der blandt mange svenskere er stor interesse for det danske valg.

- Det der interesserer svenskerne absolut mest ved det danske valg er indvandrer- og flygtningespørgsmålet, siger Niklas Svensson.

Sverige har selv en glødende debat om spørgsmålet, og Niklas Svensson sammenligner de stærkt indvandrerkritiske Sveriges Demokraterne med Dansk Folkeparti.

Ingen støtte til Helle T.

I den allernyeste opinionsmåling er Sveriges Demokraterne kommet ud med en tilslutning på 18 procent.

- Det er jo cirka det samme, som Dansk Folkeparti står til at få. Danmark deler svenskerne. Enten ser man vældigt kritisk på flygtninge- og indvandrerpolitikken eller også hylder man den, siger han.

De danske socialdemokraters skift mod en hårdere linje i indvandrerspørgsmålet har ifølge Niklas betydet, at Socialdemokratiet i Danmark og Sverige er gledet fra hinanden.

Socialdemokraterne i Sverige har valgt ikke at sende nogen toppolitikere til Danmark. Så sent som for to måneder siden bakkede man ellers Socialdemokraterne op ved valget i Finland, og for to år siden sendte man en større delegation til Norge ved valget.

- Men man er ikke interesseret i at støtte de danske Socialdemokrater, vurderer Niklas Svensson.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.