Taxikrig

Svenske Uber-chauffører jagtes af skattevæsnet

I Sverige bliver der nu slået hårdt ned på Uber-chauffører, der ikke betaler skat af indtægterne.
Danske taxachauffører protesterede sidste år i september mod kørselstjenesten Uber. I Sverige slår skattevæsenet nu hårdt ned på chauffører, der ikke indberetter deres indtægter, men så langt er man ikke nået i Danmark.
Danske taxachauffører protesterede sidste år i september mod kørselstjenesten Uber. I Sverige slår skattevæsenet nu hårdt ned på chauffører, der ikke indberetter deres indtægter, men så langt er man ikke nået i Danmark. Foto: Emil Hougaard/Scanpix/arkiv

Det svenske Skatteverket slår nu hårdt ned på Uber-chauffører, som har glemt at betale skat af deres indtægter hos Uber. Det skriver Fagbladet 3F.

De svenske skattemyndigheder har således bedt om oplysninger fra Uber om kørselstjenestens svenske chaufførers indkomst.

Ifølge Di Digital har 54 Uber-chauffører indtil videre fået forhøjet deres skattepligtige indkomst. I visse tilfælde er skatteforhøjelsen på flere hundrede tusinde kroner, men flertallet af sager skulle ligge på omkring 30.000 kroner i snit.

"Du har opgivet ukorrekte oplysninger ved ikke at angive indkomsten fra Uber i dine indkomstoplysninger for 2015", står der i Skatteverkets afgørelse, der er sendt ud til svenske Uber-chauffører sommeren over.

Det svenske Skatteverket er dog langt fra færdig med at jagte Uber-chauffører og flere forventes at få forhøjet deres skattepligtige indkomst i løbet af efteråret.

Oveni den forhøjede skattepligt skal chaufførerne også betale et skattetillæg på 40 procent.

- Vi er i begyndelsen af processen. Dette kommer helt sikkert til at fortsætte hele efteråret, siger Susanna Bengtsson, ansvarlig for Skatteverkets kontrol af taxabranchen, til DI Digital.

I Danmark er Skat ikke så langt, som de svenske kolleger.

- Skat påbegyndte i foråret 2016 en analyse af deleøkonomiområdet, der skal give et grundlag for at vurdere, hvor der kan sættes ind med eventuelle kontrol- eller vejledningstiltag.

- Sideløbende er Skat gået i gang med en undersøgelse af regelefterlevelsen for de personer, som har indtægter via nogle af de største deleøkonomiske platforme i Danmark. Det er derfor endnu for tidligt at sige noget om graden af regelefterlevelse, skriver Skats presseafdeling.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.