Svensk politi mistænker ebolasmitte og afspærrer område

Svensk politi rykkede ud til en bil, hvor en person, man mistænker at være smittet med ebola, ventede pænt.
En ebola-alarm sendte torsdag aften svensk politi ud til en adresse i den nordlige del af Stockholm, hvor en person, man mistænker er smittet, sad i en bil. Både person og bil er fragtet til sygehuset i Stockholm.
En ebola-alarm sendte torsdag aften svensk politi ud til en adresse i den nordlige del af Stockholm, hvor en person, man mistænker er smittet, sad i en bil. Både person og bil er fragtet til sygehuset i Stockholm. Foto: Jerome Delay/AP/AP

En ebola-alarm sendte torsdag aften svensk politi ud til en adresse i den nordlige del af Stockholm, hvor en person, man mistænker er smittet, sad i en bil.

Personen er - sammen med bilen - fragtet til universitetssygehuset Karolinska, hvor man har en isolationsafdeling til behandling af særligt smitsomme virussygdomme.

- Vi måtte afspærre området omkring den mistænkt smittede person, så vi ikke risikerer, at smitten spredes, siger Lars Jenssen fra politiet i Stockholm til avisen Expressen.

Politiet rykkede ud til stedet på baggrund af oplysninger fra andre om, at man mente personen er smittet med den farlige virus, som de seneste år har hærget og taget livet af tusinder i det vestlige Afrika.

Lars Jenssen kan ikke over for Expressen svare på, hvem der foretog vurderingen af den pågældende person.

- Personen sad pænt og ventede på, at ambulancen kom, siger Lars Jenssen.

Svensk politi rykkede ud til stedet klokken 18.10 torsdag aften. Både personen og bilen blev ifølge den svenske avis kørt til hospitalet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.