Svensk konkurrent køber den danske e-bogstjeneste Mofibo

Den danske e-bogstjenesten Mofibo er solgt til svenske Storytel for trecifret millionbeløb.
Morten Strunge har solgt Mofibo for et trecifret millionbeløb. Arkivfoto.
Morten Strunge har solgt Mofibo for et trecifret millionbeløb. Arkivfoto. Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Den svenske lydbogstjeneste Storytel køber den danske e-bogstjeneste Mofibo for et trecifret millionbeløb. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Mofibo er stiftet af serieivæksætteren Morten Strunge i 2013 og har mere end 40.000 betalende kunder og samarbejde med en række teleselskaber. Opkøbet gør Storytel til Nordeuropas største abonnementstjeneste for digitale bøger, siger Morten Strunge.

- Jeg er rigtig stolt af, hvad Mofibo har opnået på relativt kort tid - det er fantastisk at se en virksomhed gå fra at være en idé i sit hoved til at være en arbejdsplads med over 30 engagerede medarbejdere, siger han i pressemeddelelsen.

- Desuden er det meget givtigt at være med til at forme fremtidens bogmarked med mere end 100.000 læste og lyttede bøger hver eneste måned, tilføjer han.

Morten Strunge stiftede i 2006 mobilselskabet Onfone, som han solgte til TDC for et trecifret millionbeløb i 2011.

I marts i år stiftede Morten Strunge så et nyt teleselskab, Plenti, som blandt andet tilbyder kunder adgang til en stribe indholdstjenester - herunder Mofibo. Plenti rundede i maj 5000 kunder.

Der har dog også været iværksættereventyr, der har slået fejl for Morten Strunge. I 2014 gik han konkurs med bryggeriet Stronzo.

Han købte i 2012 den konkursramte kagekæde Agnes Cupcakes, men måtte lukke de fysiske butikker i 2013, fordi økonomien var for dårlig.

Morten Strunge bliver en del af topledelsen i Storytel med ansvar for Danmark, Holland og at udvide i nye lande.

- Jeg glæder mig meget til at være med til at sikre, at Storytel får skabt en ligeså stærk position i nye markeder, som den de i dag har opnået i Skandinavien, siger Morten Strunge.

Storytels stifter og direktør Jonas Tellander siger, at Storytel er for bøger i Sverige, hvad Netflix er for tv-serier, og Spotify er for musik.

- Med Mofibo tager Storytel nu også førertrøjen i Danmark, hvilket giver endnu bedre muligheder for at accelerere Storytels internationale ekspansion, siger han i pressemeddelelsen.

I Sverige og Danmark vil kunderne indtil videre kunne bruge Mofibo og Storytel hver for sig.

I Holland lukker Mofibos tjeneste ned, og kunderne tilbydes i stedet at overgå til Storytel.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.