Svensk kongehus håber at OL inspirerer

Selv om kronprinsesse Victoria og prins Daniel ikke er taget til OL i Rio, er de stadig meget engagerede i atleternes præstationer.
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel fremhæver de svenske atleters præstationer i OL og håber, at det kan inspirere Sveriges børn og unge til at dyrke mere sport.
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel fremhæver de svenske atleters præstationer i OL og håber, at det kan inspirere Sveriges børn og unge til at dyrke mere sport. Foto: Matthias Schrader/AP

Det er ikke til at komme udenom dette års største sportsbegivenhed i Rio de Janeiro. De Olympiske Lege har fået stor opmærksomhed i medierne, men også Europas kongehuse har sat fokus på dette års OL.

For Sveriges kronprinsesse, Victoria, og prins Daniel handler det midlertidig ikke kun om at råbe højest på atletikstadionerne og lykønske de svenske atleter med deres præstationer.

Parret har nemlig offentliggjort et nyt initiativ, som de står bag. Gen-Pep hedder det nye foretagende, som er en forkortelse for Generation Pepp.

Formålet med initiativet er at sprede viden og skabe engagement omkring svenske børns og unges helbred. Dette fortæller prins Daniel blandt andet i et videointerview, som er lagt ud på Gen-Pep's hjemmeside.

Her nævner prinsen blandt andet de svenske OL-deltagere som forbilleder.

- Hvis man ser på OL, så synes jeg, at det handler om at have det sjovt. Verdens bedste atleter konkurrer om medaljerne, og vi kommer til at kunne sidde og se det. Det er fantastisk. Men det handler også om, at de kan inspirere den yngre generation til at engagere sig i sport, fortæller han i videoen.

På Gen-Peps hjemmeside kan man blandt andet læse om, hvordan man kan skabe en sundere hverdag hos børn og unge uden besvær eller løftede pegefingre.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel er i øjeblikket hjemme i Sverige, hvor de må de OL fra sofaen, mens kong Carl Gustaf og dronning Silvia sidder på atletikstadionernes tribuner i Rio.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.