Svend Aukens ekskone dropper S: Partiet er på vej mod søens bund

Bettina Heltberg har valgt at melde sig ud af Socialdemokratiet, da hun er utilfreds med partiets udlændingekurs.
"For mit vedkommende har jeg efter mange års trofasthed mod Socialdemokratiet besluttet at skifte parti," lyder det fra journalist og forfatter, Bettina Heltberg.
"For mit vedkommende har jeg efter mange års trofasthed mod Socialdemokratiet besluttet at skifte parti," lyder det fra journalist og forfatter, Bettina Heltberg. Foto: Morten Juhl/Scanpix

Det er slut med Bettina Heltbergs medlemsskab af Socialdemokratiet. Det skriver hun selv i en kronik i Politiken.

- For mit vedkommende har jeg efter mange års trofasthed mod Socialdemokratiet besluttet at skifte parti. Det er ikke mig, der er blevet unormal, føler jeg, det er partiet, som vel i al hemmelighed må diskutere sin kurs mod søens bund, skriver Bettina Heltberg i kronikken.

Den kendte journalist og forfatter, der var gift med Svend Auken fra 1966 til 1993, er især utilfreds med partiet udlændingepolitik. I sin kronik drager hun paralleller mellem nazitidens Tyskland og flygtningesituationen i dag.

Hun hæfter sig ved datidens tyskeres passivitet over for jødernes skæbne, og konkluderer herefter:

- Det er gået op for mig, at det ikke er passivitet som begreb, men en udbredt føleles af normalitet, som er kernen i den forfærdelige flygtningekrise. Ikke alene er alt normalt - alt skal være normalt, skriver Bettina Heltberg, inden hun lister de stramninger, som integrationsminister Inger Støjberg er på vej med.

Og sammenligningerne med nazi-Tyskland stopper ikke der.

- Det er udlagt som offentlig kendsgerning, at danskerne er blevet flygtningefjendske - sagen er, at de flygtningefjendske lovforslag er billigere og mere ordentlige. Jeg siger det ligeud: Der var også ro i Tysklands koncentrationslejre, som folk jo ikke var kommet frivillig til - her er tale om asylansøgere, der kommer helt frivilligt, og for at forhindre det må regeringen gøre det mindst muligt atraktivt at komme hertil - er De med?, lyder det fra Bettina Heltberg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.