Svada mod H&M: Giver "urigtige og vildledende oplysninger"

Tøjkæden H&M er under beskydning fra organisationer, der mener, at virksomheden "bringer titusinder af arbejderes liv i fare"
Det er organisationerne Clean Clothes Campaign (CCC) og International Labor Rights Forum (ILRF), som kommer med anklagerne mod H&M.
Det er organisationerne Clean Clothes Campaign (CCC) og International Labor Rights Forum (ILRF), som kommer med anklagerne mod H&M. Foto: Scanpix arkiv

Balladen om tekstilarbejdernes vilkår på fabrikker i Bangladesh, der producerer tøj til H&M, fortsætter i kølvandet på en særdeles kritisk rapport. Det skriver Fagbladet 3F.

Bag rapporten står organisationerne Clean Clothes Campaign (CCC) og International Labor Rights Forum (ILRF). Her fremgår det blandt andet, at H&M "bringer titusinder af arbejderes liv i fare", og at der mangler brandudgange på 61 procent af fabrikkerne.

H&M har afvist anklagerne. Men nu tager CCC og ILRF til genmæle. I en ordentlig svada hedder det, at H&M kommer med "urigtige og vildledende oplysninger, der viser, at virksomheden fortsat er uvillig til at behandle spørgsmålet på en seriøs måde."

Og H&M's påstand om, at alle deres leverandører har nødudgange, kaldes "en direkte usandhed":

"Døre, der fører udenfor, er ikke tilsluttet et indvendigt system med beskyttede trappeopgange og brandsikre døre, der ville give arbejdstagere sikker passage, hvis det brænder. Når arbejderne ikke har sikker passage, så de rent faktisk kan komme til de udvendige døre, er de udvendige døre ubrugelige," lyder det i det nye svar fra CCC og ILRF.

Gustav Lovén, der er Social Sustainability Manager hos H&M, siger til Fagbladet 3F:

- Brandudgange er en grundlæggende forudsætning for, at en leverandør får lov til at producere til H&M. Der har også altid været flugtveje i vores leverandørfabrikker. Mange af dem vil blive forbedret i overensstemmelse med nye standarder, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.