Sushi-dronning skrider fra 3F: Deres krav ruinerer mig

En omstridt sushi-kæde i København har nu opgivet at forhandle mere med 3F om en overenskomst. Det sker næsten et år efter kæden blev sagsøgt af en tidligere ansat.
Forhandlinger mellem 3F og Letz Sushi er stoppet.
Forhandlinger mellem 3F og Letz Sushi er stoppet. Colourbox

Letz Sushi er kommet i modvind, efter en tidligere ansat sagsøgte dem sidste forår. Han blev fyret efter at have søgt om en overenskomst. Den ansatte og 3F mente at arbejdsforholdene var kritisable.

Nu efter næsten et år, er forhandlingerne om en overensekomst brudt sammen. Letz Sushi har nægtet at finde en overenskomst med 3F og konflikten mellem de to parter fortsætter. Det skriver Jyllands-Posten.

"Vi har efterkommet mange krav, bl.a. hævet lønnen fra 100 kr. til 115 kr., indført tillæg fredag, lørdag og søndag og afskaffet en standby-vagt, som medarbejderne i sin tid selv havde etableret," siger direktør i Letz Sushi Louise Ertman Baunsgaard.

Hård i filten

Ifølge Louise Baunsgaard har 3F været unødvendigt hårde i forhandlingssituationen, og har ikke taget højde for forholdene i restaurantionsbranchen.

Der er ifølge hende nemlig strenge arbejdsforhold for mange i restaurantionsbranchen, og hvis sushi-kæden skal efterkomme 3F's krav, ville firmaet ikke være konkurrencedygtigt nok, og til sidst gå konkurs. Men 3F nægter ifølge sushi-dronningen at flytte sig.

"Jeg har set sider af Danmark, jeg ikke troede eksisterede. Det var 3F’s vej eller ingenting. Vi taler ikke om forhandling, men om pres på mig som person. Hvorfor går 3F ikke efter dem, hvor der er dårlige vilkår i stedet?" spørger hun.

Kilde: Jyllands-Posten

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.