Surt er sundt: Derfor er citrusfrugter gode for dig

Citrusfrugter er fyldt med C-vitamin og antioxidanter og rigtig gode for både helbredet og udseendet. Sørg for at få spist en masse dejlige citrusfrugter, så du kan blive stærk.
Citrusfrugter gavner dig på en masse måder. De er smækfyldte med vitaminer og andet rart.
Citrusfrugter gavner dig på en masse måder. De er smækfyldte med vitaminer og andet rart. Scanpix - arkivfoto

Kroppen har generelt brug for noget at stå imod med, og citrusfrugter er et oplagt valg. De er spækkede med C-vitamin og antioxidanter, og er derfor perfekte til forebyggelse af forkølelse og er med til at booste dit helbred. Men det er ikke den eneste fordel ved de gyldne frugter.

Helende og styrkende citrus

Kosmetisk virker citronsaft eller ren, koldpresset citronolie, antiseptisk og bakteriedræbende og kan med god virkning anvendes udvortes i produkter mod bumser, uren hud og akne. Citroner er desuden helende og styrkende. De renser huden og får porerne til at trække sig sammen. De styrker samtidig hudens immunforsvar og hindrer, at huden føles stiv og uelastisk.

Buræg eller økologiske æg. Læs mere på isabellas.dk

Du får en smuk hud af C-vitamin

Citrusfrugter har et højt indhold af C-vitamin, og det har betydning for hudens udseende. C-vitamin skal være til stede, for at huden kan danne collagen, som holder sammen på cellerne. C-vitamin er også nødvendig for hurtig heling af sår og for at undgå arvæv. Samtidig er det vigtigt at få tilført C-vitamin, sammen med andre antioxydanter, så huden ikke ældes så hurtigt.

CITRUS LEKSIKON

C-VITAMIN: Den mest populære antioxidant. C-vitamin er en nødvendig ingrediens ved produktionen af collagen, som er det væv, der er ansvarligt for hudens smidighed. Desuden har C-vitamin vist sig at reducere hyperpigmentering (leverpletter) samt give en smule beskyttelse mod uv-stråler.

Lav dine egne citrusplanter. Læs mere på isabellas.dk

CITRONOLIE: Udvundet fra planten Citrus limonum. Har antiseptiske og astringerende virkninger såvel som en afgiftende effekt.

CITRONGRÆSOLIE: Udvundet fra planten Adropogon eller Cymbopogon citratus. Olien har en enestående antiseptisk og rensende virkning på huden. Hjælper med at normalisere talgproduktionen og reducere urenheder.

CITRONMELISSEEKSTRAKT: Fra blade og blomster fra citronmelisseplanten Melisse Officinalis. Et antibakterielt og antiinflammatorisk stof, der virker lindrende og beroligende på huden. Indeholder en balsamagtig, essentiel olie, der producerer antibakterielt ozon.

CITRUS MEDICA LIMONUM-EKSTRAKT (CITRON): Et ekstrakt, der presses ud af den friske skal fra citroner. Virker meget opfriskende, rensende og fjerner tilstopninger. Derfor virker den aktivt mod fedtet hud.

Line Hvid, Isabellas, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.