Superligadommer: Sverige og Norge slår os

Kenn Hansen ønsker en model, hvor dommerne købes fri for at højne den danske dommerstandard.
De danske dommere bliver efterladt i støvet af vores nordiske naboer, lyder det fra topdommer.
De danske dommere bliver efterladt i støvet af vores nordiske naboer, lyder det fra topdommer. Foto: BONNERUP CLAUS/free

Spillerunde efter spillerunde har de danske superligadommere været udsat for negativ kritik for fejlkendelser i efterårssæsonen.

Og på internationalt niveau markerer de danske dommere sig ikke længere lige så positivt, som da eksempelvis Peter Mikkelsen og Kim Milton Nielsen tilhørte verdenseliten.

Det er der en grund til, mener Fifa-dommeren Kenn Hansen. De danske dommere er efter hans vurdering blevet overhalet, fordi dommergerningen er en hobby for dem ved siden af fuldtidsjobbet.

- Vi halter helt åbenlyst bagud i forhold til Norge og Sverige, som vi kan sammenligne os med. De har højnet dommerniveauet.

- I Sverige har de seks professionelle dommere, og i Norge bliver dommerne købt fri fra deres arbejde, så de kan fokusere på dommergerningen, siger Kenn Hansen til Ekstra Bladet.

Han foretrækker den norske model, hvor dommerne bliver købt fri en dag eller to og stadig kan foretage sig andet ved siden af dommerjobbet.

- Så vil dommerne kunne dedikere sig opgaverne endnu mere både taktisk, mentalt og fysisk. Det er jo indlysende, at vi får bedre dommere, hvis vi får mere tid til at dedikere os til dommerjobbet, siger Kenn Hansen.

Som Fifa-dommer får han 10.445 kroner for at dømme en kamp i Superligaen.

- Dommergerningen er en meget velbetalt hobby, men et dårligt betalt arbejde, påpeger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.