Superdouble sikrer Danmark fem medaljer

Carsten Mogensen og Mathias Boe er i semifinalen ved European Games. Dermed er Danmark sikker på fem medaljer.
Mathias Boe and Carsten Mogensen (til højre) på podiet med deres trofæer i marts måned, da de slog kineserne Fu Haifeng og Zhang Nan i finalen af England Badminton Championships.
Mathias Boe and Carsten Mogensen (til højre) på podiet med deres trofæer i marts måned, da de slog kineserne Fu Haifeng og Zhang Nan i finalen af England Badminton Championships. Foto: Rui Vieira/AP

Det var på forhånd regnet som et af Danmarks sikreste medaljekort ved European Games i Aserbajdsjan, og torsdag har badmintondoublen med Carsten Mogensen og Mathias Boe levet op til forventningerne.

Med en sejr i to sæt på 21-16 og 21-17 over et fransk par spillede Boe og Mogensen sig i semifinalen, og da der ikke spilles bronzekampe i badmintonturneringen, er Danmarks bedste herredouble sikret en medalje ved legene.

Duoen spiller semifinale fredag eftermiddag og ligner et godt bud på en guldmedaljevinder.

Carsten Mogensen og Mathias Boe har i en årrække udgjort Danmarks bedste herredouble og har sammen store triumfer på cv'et.

De har to gange vundet All England, har taget sølv og bronze ved VM og rejste også hjem med en sølvmedalje fra OL i London for tre år siden.

Tidligere torsdag spillede de kvindelige singlespillere også en medalje i hus, da det stod klart, at Anna Thea Madsen og Line Kjærsfeldt skal mødes i kvartfinalen.

Med de to badmintonmedaljer har Danmark Idrætsforbund fået opfyldt målsætningen om mindst fem gange metal i Baku.

Rene Holten Poulsen har tidligere vundet bronze i kajak, duoen Stine Nielsen/Steffen Olsen har taget sølv i skydning, mens Maja Jager gjorde det samme i bueskydning.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.