Sune fra Bagedysten afslører: Træt af at bage efter kageshow

Tandlæge Sune Demant vandt "Den store bagedyst". Han bilder sig dog ikke ind, at han er professionel konditor.
Sune vinder Bagedysten 2016.
Sune vinder Bagedysten 2016. Foto: Dr Presse/Free

Vinderen af "Den store bagedyst" er efter flere ugers intens kagebagning blevet kåret, og sejren gik til amatørkonditor og tandlæge Sune Demant, da det sidste afsnit af det populære kageprogram løb over skærmen onsdag.

- Det var helt overjordisk, da de råbte mit navn. Også fordi, man var så megasmadret efter at have løbet rundt og kæmpet i fire og en halv time, fortæller Sune Demant:

- Jeg var smurt ind i chokolade, og jeg svedte som et tærskeværk. Det var ligesom en lille eksplosion inde i hovedet.

I løbet af programmet havde Sunes præsteret på et tårnhøjt niveau. Han havde derfor en god fornemmelse, da vinderen skulle råbes op.

- Men jeg er samtidig opdraget med, at ingen kender dagen, før solen er gået ned. Men jeg tænkte, at hvis det ikke bliver mig, så kunne jeg i hvert fald gå ud af dysten med god samvittighed, fortæller amatørbageren.

Han afslører, at han i et par måneder efter optagelserne til bagedysten var lidt træt af at bage, men at viljen og interessen er vendt tilbage igen. Faktisk kunne han godt tænke sig at blive endnu bedre til det.

- Jeg har altid syntes, det var irriterende, når folk vandt en konkurrence og så troede, at de var professionelle. Vi er alle blevet meget dygtigere, end da vi startede, men ingen af os har taget en formel uddannelse, siger Sune Demant, der selv har siddet længe på skolebænken at blive tandlæge.

- Der sker bare et eller andet i et uddannelsesforløb som gør, at man ved, hvorfor det går godt, når det går godt, og hvorfor det går galt, når det går galt, og hvordan man problemløser, siger han.

- Mennesker kan simpelthen så meget, nærmest hvad de vil. Men det opstår ikke i en selv, måske kun hos få genier. Resten af os skal ud og finde nogle dygtigere end os selv, og så skal de lære os, hvordan man gør, siger Sune Demant og fortsætter:

- Så sætter kun himlen grænser. Men det tror jeg, der er mange mennesker, der ikke forstår. Så det vil jeg gerne fortælle, siger han.

Sune Demant er da også selv blevet interesseret i at tage flere kagekurser ved siden af sit hverv som tandlæge - som han i øvrigt udelukker, at han vil forlade.

- Jeg er virkelig glad for at være tandlæge, så jeg har ondelyneme svært ved at forestille mig, at jeg kaster det fag på hylden. Jeg er alt for glad for det, siger han.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.