Suget ned i kloak: Lærer afbryder eksamen for at redde mand

En vejarbejder blev onsdag suget ned i en kloak under sit arbejde i København. En underviser og hans elev var nogle af dem, der var med til at redde ham.
En mandlig vejarbejder blev onsdag suget ned i en kloak. Billedet her er fra et andet vejarbejde.
En mandlig vejarbejder blev onsdag suget ned i en kloak. Billedet her er fra et andet vejarbejde. Foto: Scanpix

Det kunne formentlig have kostet en mandlig vejarbejder livet, da han onsdag eftermiddag blev suget ned i et kloakafløb flere meter under jorden.

Ulykken skete ved Carlsberg Byen i København, mens manden sammen med kollegaer arbejdede på stedet.

En af dem, der dog var med til at redde mandens liv, var underviser Villy Jacobsen. Han var ved at eksaminere en elev, da han gennem et åbent vindue i lokalet hørte støj fra gaden.

- I første omgang blev jeg irriteret over larmen, men da jeg kom tættere på vinduet, kunne jeg høre, at noget var helt galt. Jeg sprang ud af vinduet og løb over til kloakken, hvor en chokeret kollega til manden i kloakken stod og var helt ude af sig selv, siger Villy Jacobsen til eb.dk.

Hans elev sprang med ud og ringede til alarmcentralen, mens flere andre forbipasserende også kom til for at hjælpe.

Villy Jacobsen fortæller til eb.dk, hvordan de kunne se, at der var flere meter ned til vandet i kloakken, hvorunder vejarbejderen var. Han fortæller også, hvordan de forsøgte at hive i den wire, som manden var fastgjort til, uden at kunne få ham op.

- Pludselig forsvinder vandet nede i kloakken, og da vi kigger derned, kan vi se, at der hænger en livløs skikkelse i vandrøret, siger Villy Jacobsen til eb.dk.

Herefter får de manden op af kloakken og begynder at give førstehjælp.

På trods af at vejarbejderen ifølge eb.dk nåede at være under vand i mindst fem minutter, og hans vejrtrækning var stoppet, kunne han erklæres uden for livsfare, da han ankom til hospitalet.

Arbejdstilsynet skal nu vurdere, om sikkerheden på stedet har været i orden.

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.