Styrelse: Asylansøgere kan bo på marker

Nogle af de mange asylansøgere kan blive huset i mobilhjem på tomme marker, fastslår Udlændingestyrelsen.
Tommer markeder kan blive bosted for asylsøgere, hvis det står til Udlændingestyrelsen.
Tommer markeder kan blive bosted for asylsøgere, hvis det står til Udlændingestyrelsen. Foto: Colourbox/free

Den kraftige stigning i antallet af personer, der kommer til Danmark for at søge asyl, har fået Udlændingestyrelsen til at tænke i nye baner for at give de mange mennesker tag over hovedet.

Det oplyser Udlændingestyrelsen til Ritzau.

- Vores helt aktuelle, supplerende tiltag er at eftersøge lejeaftaler om marker, der egner sig til opstilling af mobilhjem, siger kontorchef i Udlændingestyrelsen Thomas Mortensen i en skriftlig kommentar.

Ud over at afprøve idéen med at benytte tomme marker har Udlændingestyrelsen indlogeret asylansøgere på højskoler, efterskoler, campingpladser og lignende landet over i samarbejde med blandt andre Røde Kors.

Siden begyndelsen af juni har styrelsen fundet over 6100 pladser til nød-indkvartering, men alligevel er der behov for et antal tusinde pladser mere i de kommende måneder.

Nogle af de pladser, der er fundet, har været midlertidige og er lukket igen. Derudover kommer der flere og flere asylansøgere ind over grænsen.

Justitsminister Karen Hækkerup siger onsdag i Politiken, at hun forventer, at der kan komme op imod 20.000 asylansøgere til landet i år. I august var hendes forventning kun 10.000.

- Vi er til stadighed lykkedes hen over de seneste måneder med at tilvejebringe nye, regulære pladser via en intens eftersøgning. Vi har været i kontakt med halvdelen af landets kommuner, siger Thomas Mortensen.

Han siger, at Udlændingestyrelsen meget gerne vil høre om nye adresser, hvor asylansøgerne kan være.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.