De madvaner, som grundfæstes i barndommen, tager vi med os senere i livet. Vi gør derfor os selv og dem vi holder af en stor tjeneste ved at skabe madoplevelser, også om morgenen, der på samme tid er sunde og forbundet med nærvær og nydelse.
Som bonus kan vi glæde os over, at det ofte bliver lettere at styre vægten, når man regelmæssigt spiser sund morgenmad – altså morgenmad uden for mange tomme kalorier.
Der er flere gevinster ved at spise morgenmad både ift. energi, humør og vægten: Se de syv største gevinster på udeoghjemme.dk
Sådan kan du spise morgenmad:
Hvad udgør så en sund morgenmad? Som tommelfingerregel kan du sørge for at vælge en fødevare fra mindst tre af de følgende fire fødevaregrupper:
1. Friske og grove frugter og grøntsager er et sundhedsmæssigt hit om morgenen. Tænk også på smoothies og frisk juice uden tilsat sukker.
2. Fiberholdige brødvarianter såsom rugbrød, groft lyst brød og brød med hvid hvede er klart at foretrække. Havregryn er et fuldgyldigt morgenmadsprodukt med sunde fedtsyrer, kostfibre og gode proteiner.
Tab 5 kilo med med Julie Berthelsens lynkur: Læs mere her
3. Vælg fedtfattige mejeriprodukter i form af skummetmælk eller minimælk, fedtfattige oste og så lidt smør som muligt. De sænker blandt andet blodtrykket.
4. Proteiner får du for eksempel fra æg, magert kød og fjerkræ i skiver, peanutbutter eller et stykke laks. Nødder og kerner er gode valg. Proteiner mætter, hvorfor trangen til søde sager senere på dagen falder, samtidig med at de sætter skub i kalorieforbrændingen.
Tanja tabte sig 92 kilo: Sådan gjorde hun. Læs mere på Udeoghjemme.dk
Læs mere på Ude og Hjemme.