Stressramt S-profil tilbage: Frygtede at blive stemplet som svag

Den tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl gør comeback på Christiansborg.
Kirsten Brosbøl var en stemmesluger i Østjyllands Storkreds ved sidste 
valg, og hun blev i orlogsperioden, der oprindeligt var fastsat til tre 
måneder, afløst af suppleant Malte Larsen.
Kirsten Brosbøl var en stemmesluger i Østjyllands Storkreds ved sidste valg, og hun blev i orlogsperioden, der oprindeligt var fastsat til tre måneder, afløst af suppleant Malte Larsen. Foto: Scanpix

Hun blev ramt af stress i november og har været på orlov i lidt over fire måneder. Nu er socialdemokraten Kirsten Brosbøl dog atter på vej tilbage til politik og arbejdet på Christiansborg.

Det skriver hun i en opdatering på Facebook.

"Nu glæder jeg mig til at komme i gang igen. Men jeg er også spændt på det. For selvom jeg starter stille og roligt op, så ved jeg også, at Christiansborg er et sted, der har tendens til at opsluge én," skriver den tidligere miljøminister på Facebook.

38-årige Kirsten Brosbøl fortæller i opslaget også meget ærligt, om de mange tanker, hun gik med i sit sygdomsforløb.

"Det var ikke en nem beslutning, da jeg i november valgte at melde mig syg med stress. Det sværeste var følelsen af at svigte mine vælgere, mit politiske bagland, mine kolleger, og de sager, jeg var i gang med og stadig brændte for. Det var frygten for at blive stemplet som svag og vise min sårbarhed i en verden, hvor den slags kan blive brugt imod dig," skriver hun.

Helt fri - næsten

Kirsten Brosbøl var en stemmesluger i Østjyllands Storkreds ved sidste valg, og hun blev i orlogsperioden, der oprindeligt var fastsat til tre måneder, afløst af suppleant Malte Larsen.

I denne periode holdt hun – med en enkelt undtagelse – helt fri fra omverdenen, fortæller hun i opslaget.

”Det blev til tre måneder uden kontakt til Christiansborg og mit politiske bagland i Skanderborgkredsen. Hvor jeg ikke åbnede en avis, min facebookside eller en nyhedsudsendelse i tv. (Lige bortset fra en enkelt gang op til jul, hvor jeg tilfældigvis så et interview med Eva Kjer Hansen om vandløb, og hvor jeg blev så oprevet, at jeg blev nødt til at ringe til en kollega og give mit besyv med i forhold til de igangværende forhandlinger om landbrugspakken). Det er først inden for den sidste måneds tid, at jeg igen har haft lyst til at følge med i politik,” skriver hun.

Kirsten Brosbøl var miljøminister fra februar 2014 til juni 2015. Hun er opvokset i Jylland, men bor nu i København med sin kæreste og to drenge.

Kære vennerDet er nu over fire måneder siden, jeg sidst satte fod på Christiansborg. På tirsdag går jeg igen op ad den...

Opslået af Kirsten Brosbøl på 25. marts 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.