Stresset på arbejde? Mobilen giver dig svaret

- En så tidlig indsats som mulig er hele idéen, og med denne form for overvågning kan vi fange problemerne, før det ender i en sygemelding, siger Thit Aaris-Høeg, chef for forebyggelse og beskæftigelse i Psykiatrifonden, til Jyllands-Posten.
- En så tidlig indsats som mulig er hele idéen, og med denne form for overvågning kan vi fange problemerne, før det ender i en sygemelding, siger Thit Aaris-Høeg, chef for forebyggelse og beskæftigelse i Psykiatrifonden, til Jyllands-Posten. Foto: Colourbox

Huller i nattesøvnen. Mangel på motivation. Ingen energi, når vækkeuret ringer.

Det kan være de første tegn på alvorlig stress og depression og er ifølge Jyllands-Posten baggrunden for, at Psykiatrifonden i samarbejde med Region Hovedstadens Psykiatri har udarbejdet en metode til via en mobiltelefon at overvåge det psykiske arbejdsmiljø hos den enkelte og opfange tegnene på mistrivsel, før de udvikler sig til alvorlig sygdom.

- En så tidlig indsats som mulig er hele idéen, og med denne form for overvågning kan vi fange problemerne, før det ender i en sygemelding. Der skelnes ikke mellem arbejdsliv og privatliv, for problemer med den generelle trivsel er ofte en kombination af problemer, siger Thit Aaris-Høeg, chef for forebyggelse og beskæftigelse i Psykiatrifonden, til Jyllands-Posten.

Metoden, som i øjeblikket afprøves på to virksomheder, går ud på, at medarbejderne hver 14. dag svarer på korte spørgsmål via en app på telefonen. Svarene - som arbejdsgiverne ikke kan se - opfanges i Psykiatrifonden.

Udvikler en medarbejder tegn på begyndende stress eller depression, kontaktes vedkommende med et tilbud om en samtale med en erhvervspsykolog. Arbejdsgiverne kan på afdelingsniveau se, hvordan det står til med det mentale helbred.

Både arbejdsgivere og fagforeninger bifalder idéen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.