Af Lene Lykke Hovmand, Mad & Bolig, Aller Media
Det er helligbrøde at ændre på julemiddagen! Samtidig er det for mange den eneste gang på året, hvor menuen står på and, sauce og kartofler, så derfor skal tilberedningen bare være i orden. Undgå stress med maden, og at julemaden går i vasken ved at følge mesterkokkenes bedste tips.
På madogbolig.dk får du tips til, hvordan du laver den bedste flæskesteg
Den bedste opskrift
Skal din julemiddag lykkes, er kok, iværksætter og kogebogsforfatter Trine Hahnemanns bedste tip, at sætte tid af til middagen.
- Første skridt til succes er at få styr på julemiddagen i god tid. Bestil anden hos en god slagter eller en økologisk gårdbutik, og læs opskrifterne igennem, så du kan planlægge, hvordan du vil gribe arbejdet an. God tid og planlægning er vigtigt for at julemiddagen bliver en fornøjelse, anbefaler Trine Hahnemann.
Få opskriften på en perfekt brun sovs på madogbolig.dk
Den perfekte sovs
Sovsen er prikken over i’et, og Michelin-kok Thomas Herman har et tips til, hvordan du laver en sovs, som kan noget helt særligt.
- Mit bedste tip, som jeg har lært af min mormor, er, at du skal stege både and og flæskesteg for at få den optimale sovs. Når du blander skyen fra de to, opstår der magi, siger Thomas Herman.
Få succes med de brunede kartofler: Få opskriften på madogbolig.dk
- Kog risengrød til risalamanden dagen før
- Smut mandler dagen før
- Kog og pil kartofler til brunede kartofler dagen før
- Bland risalamanden om morgenen, så den kan stå og trække i køleskabet
- Lav rødkålen klar midt på dagen, så den bare skal varmes op før middagen
- Dæk bordet om eftermiddagen
- Gør anden klar og sæt den i ovnen tre timer før middagen (og nyd duften af jul brede sig)
- Karamelliser de brune kartofler en time før middagen
- Tag risalamanden ud af køleskabet en halv time før, så den ikke er køleskabskold