Stressede Ghita Nørby erkender: Svært ved at sige nej

Den folkekære skuespiller har netop aflyst sin medvirken i en forestilling på Folketeateret, fordi hun er overbelastet. Det er sket før, at hun har meldt fra, fordi hun har gabt over for meget.
Ghita Nørby har haft for mange projekter på det sidste og melder nu fra til forestilling. 
Ghita Nørby har haft for mange projekter på det sidste og melder nu fra til forestilling.  FOTO: Scanpix

Det er ikke kun den almindelige arbejder på kontoret, i butikken eller i klasselokalet, som ind imellem må sande, at arbejdspresset bliver for meget, og er det på tide med en pause, hvis ikke det hele skal ende i en decideret stress-sygemelding.

Selv kendisser og berømtheder oplever, at de ind imellem får sagt ja til for meget. Det har divaen Ghita Nørby netop måtter erkende, og hun har derfor meldt fra til forestillingen "Skærmydsler" på Folketeatret i København.

I forbindelse med det udtaler hun:

- Mit arbejde med filmlancering og bogudgivelse oven i prøveforløbet på 'Skærmydsler' har vist sig at være for stor en mundfuld, og jeg må sande, at jeg har gabt over for meget.

Det er sket før

80-årige Ghita Nørby er en af vores mest brugte og elskede skuespillere herhjemme. Og når opgaverne står i kø, kan det tilsyneladende være svært at sige nej.

I 2008 måtte skuespilleren også melde fra til en forestilling på grund af overbelastning.

Dengang var det stykke "Groupie", der skulle vises i 2009, som måtte tages af programmet på Det Kongelige Teater, fordi Ghita Nørby sprang fra.

Forklaringen var den gang, ifølge Politiken:

Ghita Nørby har meddelt teatret, at hun på grund af et for stort arbejdspres igennem længere tid ikke ser sig i stand til at gennemføre forestillingen som planlagt. Og med så kort tid til premieren har det desværre ikke været muligt at finde en afløser, skrev Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

I 2012 måtte Ghita Nørby også melde fra til Malmø Operas store opsætning af "Sommernattens Leende", fordi hun havde en presset arbejdssituation og et svigtende helbred, lød forklaringen på det tidspunkt.

Sidste år fortalte Ghita Nørby til Kristeligt Dagblad, at hun måske får sagt ja til for meget ind imellem:

- Jeg er et menneske, der hele tiden bliver spurgt om at være med i noget, og det er ikke kedeligt, det er mægtig sjovt. Men måske må jeg bruge ordet nej lidt mere, siger Ghita Nørby.

Hun fortæller, at hun glemmer, hvor gammel hun er, og har måtte aflyse nogle forestillinger undervejs, og nu har hun altså været nødt til det igen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.