Strejke kan ramme Norwegian i weekenden

Lavprisselskabet Norwgian kan ikke blive enig med de skandinaviske piloter om en overenskomst. En strejke truer fra på lørdag.
Lavprisselskabet Norwegian havde et underskud på 1,6 milliarder norske kroner sidste år. Nu vil man omstille selskabet og blandt andet gøre noget ved de - ifølge selskabet - lukrative vilkår, som de skandinaviske piloter har. Parterne kan ikke nå til enighed, og en strejke kan bryde ud nu på lørdag.
Lavprisselskabet Norwegian havde et underskud på 1,6 milliarder norske kroner sidste år. Nu vil man omstille selskabet og blandt andet gøre noget ved de - ifølge selskabet - lukrative vilkår, som de skandinaviske piloter har. Parterne kan ikke nå til enighed, og en strejke kan bryde ud nu på lørdag. Steffen Ortmann/Arkiv/Scanpix

En aftale mellem Norwegians skandinaviske piloter og lavprisselskabet er strandet. Det kan betyde, at flypassagerer allerede fra nu på lørdag kan blive påvirket af en strejke.

Ifølge b.dk er den norske rigsmægler nu inddraget i et forsøg på at blive enige. Sker det ikke senest på fredag, bryder strejken ud.

Flyselskabet ønsker at reducere udgifterne til pilot-lønninger. Formanden for Norwegian Pilot Union siger i den norske avis VG:

- Han (administrerende direktør Bjørn Kjos, red.) vil ikke have fastansatte piloter, men vil hyre piloter til uanstændige vilkår. Vi skal plages, og vores overenskomst skal ødelægges, lyder det fra Halvor Vatnar.

Norwegian henviser til den hårde konkurrence i flybranchen og peger på, at man er nødt til at omstille selskabet, hvis man skal overleve.

Sidste år havde Norwegian et underskud på 1,6 milliarder norske kroner.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.