Strauss-Kahn vasker hænder i prostitutionssag

Dominique Strauss-Kahn nægter i retssag at have spillet en rolle i en international prostitutionsring.
Strauss-Kahn er sammen med 13 andre tiltalt i en straffesag om en prostitutionsring, der har sørget for betalte kvinder til magtfulde mænd.
Strauss-Kahn er sammen med 13 andre tiltalt i en straffesag om en prostitutionsring, der har sørget for betalte kvinder til magtfulde mænd. Foto: Michel Spingler/AP

Den tidligere franske finansminister og tidligere chef for den Internationale Valutafond Dominique Strauss-Kahn nægter at have haft kendskab til alfonseri eller at have været medlem af en international prostitutionsring.

Strauss-Kahn er sammen med 13 andre personer tiltalt i en straffesag i den nordligt beliggende by Lille, hvor han er anklaget for at have haft en central rolle i en ring, der har sørget for betalte kvinder til magtfulde mænd.

- Jeg har ikke begået nogen forbrydelser, ingen lovovertrædelser, siger Strauss-Kahn i et brev, som han tirsdag læste op for retten i Lille.

Han nægter også at have deltaget i, hvad han kalder "vilde aktiviteter", og forklarer, at sexfesterne var få, og at der gik lang tid mellem dem.

Strauss-Kahn indrømmer at have deltaget i sexfesterne, men siger, at han ikke vidste, at kvinderne var prostituerede, og at han nu bliver straffet for sin libertiner-livsstil.

Da Dominique Strauss-Kahn ankom til retten, blev den tidligere topchef modtaget af tre topløse kvindelige demonstranter, der angreb hans bil.

Kvinderne havde slogans som "alfonser, klienter, skyldig" skrevet med sort tusch på deres overkrop. De blev hurtigt eskorteret væk af politiet.

Straframmen for alfonseri er i Frankrig op til 10 års fængsel og en bøde på 1,5 millioner euro (mere end 11 millioner kroner).

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.