Strammer-Støjberg flirter med australsk model

61 procent af danskerne vil stramme udlændingepolitikken mere i forhold til den politik, som den tidligere regering førte.
- Jeg vil ikke afvise nogen form for stramninger, siger Inger Støjberg.
- Jeg vil ikke afvise nogen form for stramninger, siger Inger Støjberg. Foto: Sophia Juliane Lydolph/arkiv/Scanpix

Den nye integrations- og udlændingeminister, Inger Støjberg (V), gør det nu klart, at hun er klar til at se på alle former for stramning af udlændingepolitikken. Det fortæller hun i et interview med Berlingske.

- Min personlige holdning, som også er regeringens holdning, er, at der skal strammes, fordi der i en årrække er ført en meget lempelig udlændingepolitik med den tidligere regering, som jeg mener presser os allerede nu, siger Inger Støjberg.

Dermed ligger hun sig på linje med 61 procent af danskerne, der vil stramme udlændingepolitikken mere i forhold til den politik, som den tidligere regering førte. Ministeren vil dog ikke løfte sløret for, hvilke strammer-forslag hun har.¨

Australsk model skal undersøges

Tidligere har Dansk Folkeparti være ude med et forslag efter australsk forbillede om at flyve asylansøgere, der ankommer til Danmark videre til lejre i eksempelvis Kenya eller lignende lande. Her skal deres asyl-sager behandles, og hvis de lever op til asylkravene, kan de få ophold i lejrene.

Og denne australske model vil Inger Støjberg gerne se nærmere på.

- Jeg vil ikke afvise nogen form for stramninger, og derfor synes jeg da, at vi skal gøre det seriøst. Det skal man gøre, hvis nogen af Folketingets partier kommer med ideer, som flugter med regeringens syn på sagerne. Det skal da undersøges seriøst, og det agter jeg bestemt at gøre med den australske model. Men om det kan lade sig gøre, det ved jeg ikke. Det er måske tvivlsomt, om jeg ligefrem rejser til Australien for at se på det, men det kan jeg heller ikke afvise, siger Inger Støjberg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.