Taxikrig

Stort sammenstød: Taxachauffører blokerede Uber-folk i nat

Trods en klokkeklar dom der siger, at Uberkørsel er ulovligt, så køres der fortsat piratkørsel i København. Det fik i nat taxachauffører til at blokere vejene.
De københavnske taxachauffører er frustrerede og undrende over, at der kører pirattaxaer i byens gader.
De københavnske taxachauffører er frustrerede og undrende over, at der kører pirattaxaer i byens gader. Foto: Simon Skipper/Scanpix/arkiv

Politiet måtte natten til søndag i aktion, da københavnske taxa-chauffører og Uber-chauffører var tæt på at ryge i totterne på hinanden.

Ved Christiansborg havde en række taxachauffører samlet sig og spærrede vejbanerne.

Det skriver TV 2/Lorry.

Taxachaufførerne blokerede for en Uberchauffør og det kom til en hidsig ordveksling, hvor Uberchaufføren blandt andet beskyldte taxachaufførerne for at have smadret hans bil.

- Har I et problem eller hvad? I har smadret min bil, refererer tv-stationen chaufføren for at have sagt.

Det lykkedes ordensmagten at få skilt parterne ad og åbnet for trafikken. Den pågældende Uberchauffør fik ikke nogen bøde.

Ifølge politiet skyldes det, at der ikke sad nogen kunde på bagsædet, hvormed chaufføren ikke blev grebet i en ulovlig handling.

Pirater trods dom

I juli blev seks Uberchauffører dømt for at køre piratkørsel.

Det har ikke stoppet Uberchaufførerne i at samle kunder op i de Københavnske gader.

Specielt i weekenden er der penge at tjene for Uberchaufførerne.

Dansk Taxi Råd anbefaler ikke spontane aktioner, siger direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, til TV 2 Lorry. Hun mener det må løses på anden vis, men hun forstår godt taxachaufførernes frustration.

- Der er tale om opsparet frustration og undren. Der er faldet seks helt klare domme, der viser, at Uberkørsel er ulovligt, og så kan det være svært at forstå, at det ikke bliver håndhævet eller ændrer noget ude i gadebilledet, siger Trine Wollenberg.

Politiet har ikke folk til det

Københavns Politi har tidligere meldt ud, at det ikke kan afsætte særlige ressourcer til at bekæmpe Uber-chaufførerne.

Søren Wiborg, politikommissær ved Københavns Politis færdselsafdeling, havde efter dommen i juli en forhåbning om, at Uber-trafikken ville gå i sig selv:

- Det er gået godt i en periode, men nu er det blevet strafbart, og så vil man holde op med at køre, sagde Søren Wiborg efter dommen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.