Stort pristjek: Her er den billigste skiferie

Går skiferien til Østrig, Frankrig eller Norge? Eller hvad med Østeuropa? En uge på skisportsstedet Harrachov i Tjekkiet koster eksempelvis det halve af en uges skiferie i Norge. Nykredit har set på priser på nogle af danskernes foretrukne destinationer.
Går skiferien til Østrig, Frankrig eller Norge? Eller hvad med Østeuropa? En uge på skisportsstedet Harrachov i Tjekkiet koster eksempelvis det halve af en uges skiferie i Norge. Nykredit har set på priser på nogle af danskernes foretrukne destinationer.
Går skiferien til Østrig, Frankrig eller Norge? Eller hvad med Østeuropa? En uge på skisportsstedet Harrachov i Tjekkiet koster eksempelvis det halve af en uges skiferie i Norge. Nykredit har set på priser på nogle af danskernes foretrukne destinationer. Foto: Colourbox

Hvor meget har du sat af til årets skiferie? For 36.000 kr. kan du og komme en uge til Trysil i Norge for en familie på fire, mens du kan komme til Harrachov i Tjekkiet for det halve. Er der højt til loftet, kan man få en uge på ski til Aspen i USA for knap 60.000 kr.

Der er med andre ord store forskelle på, hvad skiferien koster fra land til land og fra det ene skisportssted til det andet.

Blandt de traditionelle skisportsdestinationer er Schweiz og Norge dyrest og Sverige billigst, når man medregner transport, mad og logi samt udgifter til liftkort. Herimellem ligger Italien, Østrig og Frankrig. Henlægger man derimod skiferien til Østeuropa, er der store besparelser at hente.

I Harrachov i Tjekkiet kan en familie på fire fx komme på ski for godt 17.949 kr. alt inkluderet, hvilket blot er det halve af, hvad det koster at tage til Trysil i Norge. Også Rumænien og Bulgarien giver mulighed for en billig skiferie.

Mod nord, er Sverige markant billigere end Norge på grund af lavere udgifter til mad, logi og transport. En uges ferie for fire i Sälen i Sverige er således hele 8.600 kr. billigere end Trysil i Norge.

Er det alperne der trækker, er toldfrie Livigno i Italien den billigste mulighed, skarpt forfulgt af Bad Gastein i Østrig. Generelt set er destinationerne i Østrig og Italien op til flere tusinde kroner billigere end de kendte destinationer i Frankrig som Alpe d’Huez og Val Thorens. Det klart dyreste skiland i Europa er dog Schwiez, hvor en uge i St. Moritz koster mere end 40.000 kr.

- Vores prissammenligning ser på de samlede udgifter fra sted til sted men ikke antal pister, liftkapacitet, rejsetid osv. Der er mange forhold med i overvejelserne, når man planlægger, hvor man vil holde sin skiferie, men prisen er et afgørende parameter i mange familier, og derfor er det værd at tage højde for prisforskellene fra land til land, siger forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen.

Tabel 1: Her får du mest skiferie for pengene

Destination     I alt

Harrachov (Tjekkiet)     17.949 kr.      
Poiana Brasov (Rumænien)     19.099 kr.      
Borovets (Bulgarien)     19.972 kr.      
Spindleruv Mlyn (Tjekkiet)     21.242 kr.      
Kranjska Gora (Slovenien)     25.998 kr.      
Idre Fjäll (Sverige)     27.444 kr.      
Sälen (Sverige)     27.618 kr.      
Livigno (Italien)     29.279 kr.      
Bad Gastein (Østrig)     29.581 kr.      
Tignes (Frankrig)     29.806 kr.      
Wagrain (Østrig)     30.266 kr.      
Sölden (Østrig)     30.433 kr.      
Saalbach (Østrig)     31.751 kr.      
St. Anton (Østrig)     32.494 kr.      
Canazei (Italien)     32.838 kr.      
Val Thorens (Frankrig)     33.914 kr.      
Hemsedal (Norge)     34.234 kr.      
Alpe d'Huez (Frankrig)     34.554 kr.      
Hafjell (Norge)     35.389 kr.      
Trysil (Norge)     36.256 kr.      
Zermatt (Schweiz)     37.201 kr.      
St. Moritz (Schweiz)     40.216 kr.      
Niseko (Japan)     45.960 kr.      
Whistler (Canada)     46.499 kr.      
Jackson Hole (USA)     53.739 kr.      
Aspen (USA)     57.849 kr.

Det fremgår af tabellen, at der er ganske store forskelle på hvad skiferienkoster fra land til land og fra det ene skisportssted til det andet.  Beregningsgrundlag: En familie på fire, to voksne og to børn på hen-holdsvis 8 og 12 år, transport (fly eller bil + evt. færge), syv overnatnin-ger på 3-stjernet indkvartering, mad, 6 dages liftkort og leje af ski og støvler i uge 7. Priserne er indhentet i uge 44.

Kilde: Nykredit

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.