Stort prisfald: Hold ferien på et luksushotel

Priserne på luksushotellerne i en lang række storbyer er faldet. Hvis du skal på storbyferie, er der nu rig mulighed for ekstra forkælelse.
Fire- og femstjernede hoteller er blevet langt billigere i en række storbyer.
Fire- og femstjernede hoteller er blevet langt billigere i en række storbyer. Foto: Colourbox/free

Drømmer du dig væk til ferie på luksuriøse hoteller i en af verdens storbyer? Det behøver måske ikke længere at blive ved drømmen.

Prisen for hotelluksus er nemlig faldet markant i en lang række storbyer. Fra 2013 til 2014 er prisen på fire- og femstjernede hoteller faldet med op til 28 procent. Det viser Hotels.com's seneste hotelprisindeks.

Hvis du er til storbyferier, er der altså rig mulighed for lidt ekstra forkælelse på rejsen.

Det er i den russiske hovedstad Moskva, at danskerne kan finde det største prisfald på luksushotellerne. Det næststørste prisfald er sket i den italienske modeby Milano, hvor rejselystne danskere kan spare 22 procent, hvis de tjekker ind på et af de femstjernede i byen. I Beijing, Melbourne, Bangkok og Miami er det også billigere at overnatte i luksus på højeste klasse.

Sådan booker du den billigste rejse

- Undgå højsæsonen i skolernes sommerferie, hvis du har mulighed for det.

- Book din rejse i god tid. Ofte får man den bedste pris og de bedste værelser et halvt år før, og man skal helst bestille rejsen senest to måneder før. De sidste 30-60 dage går det hurtigt, og priserne stiger.

- Følg valutaudviklingen. Det seneste halve år er dollarkursen steget en del, og det gør rejser til USA dyrere. Omvendt er eksempelvis Tyrkiets valuta faldet, og derfor er rejser til landet blevet billigere.

- Undgå modefænomener, som har været meget omtalt. I år er modefænomener destinationer som Mallorca, særligt byen Palma samt Kreta og de græske øer generelt. Når alle gerne vil rejse til det samme sted, så afspejles det i prisen.

- Book all-inclusive på hotellerne. Startour oplever, at 85 procent af deres kunder kan opnå en besparelse. Derudover giver det et langt bedre overblik over budgettet - især hvis det er en familie med børn, der rejser.

UDVID

Hvis du til gengæld vil ligge på stranden på en klassisk sommerferierejse, er der ikke mange penge at spare på de bedste hoteller.

- Vi har ikke oplevet et generelt fald i prisen på luksushoteller, hvis rejsen skal gå til sol og strand. De eneste lande, hvor vi har oplevet, at prisen på luksus er faldet, er Tyrkiet og Egypten. Her oplever vi, at prisen fire- og femstjernede hoteller er faldet med omkring 20 procent. Det skyldes krakket på det russiske marked, for mange russere rejser til de lande, siger Nikolai Johnsen, pressechef ved Startour, til Ritzau Fokus.

Hvis du til gengæld vil spare penge på rejsen til de varmere himmelstrøg, så skal du snart slå til.

- Det handler om at bestille rejsen tidligt. Jo før, des bedre. De sidste 30-60 dage før afgang, forsvinder mange hoteller meget hurtigt, og priserne stiger, siger Nikolai Johnsen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.